Nordic Cab sykkel- og barnevogn

Mange fiffige løsninger, men ikke den beste sykkelvogna.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Solid vogn

+ Godt utvalg av tilleggsutstyr

+ Stort bruksområde

+ Bra plass til bagasje

+ Hard ryggplate

+ Justering av ryggstøtte og setet

+ Solid sikkerhetsfeste inn mot sykkel

- Ikke støtdemping som standard

- Ikke parkeringsbremse

- Ikke optimal lufting med regntrekk nede

- En del støy på grov asfalt

- Ikke spesielt tilpasset til hjelmbruk

Solid henger med et godt utvalg av løsninger rettet om bruk sammen med blant annet hund og på ski. Nordic Cab er nok en av de modellene som har flest løsninger med tanke på å bruke vognen til andre bruksområder enn sykling.

I denne testen har vi imidlertid hatt fokus på sykkelvogner og ikke tatt inn eller vurdert løsninger som for eksempel til bruk sammen med hund eller på vinter og ski. 

Utforming av kabin og sikkerhetsseler

Bunnpanne i hardplast som gir en solid løsning, men genererer en god del mer støy enn de andre modellene i denne testen. Det er kun noen cm som skiller på de innvendige målene på de ulike vognene, men dette er av vognene med minst plass i kabinen, og dette merkes spesielt på beinplass. OK sikkerhetsreimer som er enkle i bruk og utstyrt med gode polstringer. Du kan sentrere barnet i hengeren om du kjører med ett barn. Det er ikke plass bak hodene til hjelm, men det finnes en avtakbar hodepute. Om barna skal bruke hjelm må du da huske på å fjerne disse hodeputene.

Brukervennlighet

Vognen oppleves solid og har en del gode løsninger som blant annet at setet kan trekkes fram og ryggen senkes du ønsker at barnet skal ha en mer liggende posisjon. Du kan også gjøre vogna om til en åpen varevogn. Har ikke luftemuligheter i front om regntrekket er nede. Lufteluke bak som må åpnes om regntrekket er nede, men også denne burde vært større. Kan slås sammen og bygger da ca 37 cm. Selv om det ikke tar mange minuttene, er dette den vogna som har flest operasjoner og vendinger for å slå sammen og montere. Hjul til trille kan festes på hengeren når den brukes som sykkelhenger. Bra plass til bagasje og hard ryggplate slik at varene blir til mindre sjenanse for barna - bra. Solid sikkerhetsfeste og vaier inn mot sykkel.

Tekniske løsninger

Er ikke utstyrt med støtdemping som standard. En av vognene som gir absolutt mest støy under bruk. Testerne opplever det som om støyen kommer fra festeanordningen til hjulene og løsningen med bunnpanne i hardplast. Solid trekk med gode løsninger med tanke på netting, regn- og solskjerming. Enkel og solid borrelås sammen med en strikk holder på plass fronttrekket. Bra utstyrt med reflekser og som eneste leverandør leverer Nordic Cab med en liten lykt som kan festes bak på vognen. Er ikke utstyrt med parkeringsbrems.

Egenvekt og byggekvalitet

Ok egenvekt og bra byggekvalitet

Spesifikasjoner

Produsent Nordic Cab
Pris 5490
Norsk leverandør Nordic Cab
Vekt 13,8 kg
Maksimal totalvekt 50 kg
Ekstrautstyr Leveres som sykkelhenger og med ”nesehjul” til trille. Veldig stort spekter av tilleggsutstyr tilgjengelig. Sporvidde: 75,5 cm

Konklusjon

Bedre som kombivogn enn sykkelvogn

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning