Navneguide - Hva skal barnet hete?

Sjekk hva navnet ditt betyr

Nå får du enda bedre inspirasjon til å velge riktig navn til barnet ditt.

Publisert Oppdatert
FLERE NAVN: I Navnekarusellen har foreldre 17000 navn å la seg inspirere  av, forteller Kari Romøren leder for produktutvikling på Klikk.no sine områder Bolig og Foreldre.
FLERE NAVN: I Navnekarusellen har foreldre 17000 navn å la seg inspirere av, forteller Kari Romøren leder for produktutvikling på Klikk.no sine områder Bolig og Foreldre. Foto: FOTO: HM FOTO

BarniMagen har lansert en ny og forbedret utgave av Navneguiden.

Den nye tjenesten Navnekarusellen er svært avansert. Jo mer den blir brukt jo mer lærer den om hvilke navn folk liker og ikke liker. Siden den er basert på kunstig intelligens, vil den dermed bli bedre etterhvert. Så hjelp oss å trene den opp i dag.

Skriv inn et navn du liker, så vil guiden komme med alternative navneforslag i tillegg til utbredelse, opphav og betydning av navnet.

Dette finner du ved å klikke en gang til på navnet du har valgt

En stor inspirasjonskilde

- Målet vårt er å lage en navneguide som skal gi deg enda bedre og bredere inspirasjon. Kanskje finner du navn du ikke ante eksisterte. I databasen er det 17000 navn, men kun 5000 er navn som jevnlig blir brukt i Norge. Etter hvert som flere legger inn norske navn de liker, blir den norske databasen større, sier Kari Romøren, leder for produktutvikling på klikk.no sine områder Bolig og Foreldre.

Slik virker den

Barn i Magens Navnekarusell gir deg navneforslag basert på navn du allerede liker. Velg noen navn du synes er fine til inspirasjon, trykk på "Foreslå flere navn" og Navnekarusellen kommer med forslag basert på navnene du har valgt. Navnekarusellen kombinerer menneskelig ekspertise og moderne teknologi for å sile ut akkurat de navnene som passer din smak. Faktorer som tas med i beregningen er navnenes opprinnelse, betydning, når navnene ble mest brukt i en periode, relasjoner til andre navn samt hvilke navn som knyttes sammen av Navnekarusellens brukere.

Per og Pål og Espen

- Jo flere navn du legger inn i inspirasjonslisten i Navnekarusellen, dess flere faktorer vil bli tatt hensyn til , og sjansen er større for at du liker navnene som blir foreslått. Etter hvert som flere bruker tjenesten, vil den også bli bedre - når Navnekarusellen lærer mer om hvilke navn brukerne liker. Er det for eksempel en bruker som skriver inn Per og Pål, og en annen som har skrevet inn Pål og Espen, vil Espen dukke opp når man skriver inn Per og Pål, fordi det tidligere har hatt en "relasjon" til navnet Pål, sier hun.

Hva synes du om Navnekarusellen? Si din mening i Barnimagen-forumet.

Usikker på valg av navn? Få også gode råd i den populære Navnedebatten.

POPULÆRT: - Det er en enorm interesse hos blivende foreldre på jakt etter navneinspirasjon, sier redaktør Tjodunn Dyrnes i Foreldre & Barn og barnimagen og dinbaby
POPULÆRT: - Det er en enorm interesse hos blivende foreldre på jakt etter navneinspirasjon, sier redaktør Tjodunn Dyrnes i Foreldre & Barn og barnimagen og dinbaby Foto: FOTO: Petter Berg HM Foto

Enorm interesse for navn

-- Vi har oppgradert navneguiden vår fordi vi ser en enorm interesse hos blivende foreldre på jakt etter navneinspirasjon. Hva barnet ditt skal hete er en stor og viktig beslutning alle foreldre må ta. Vi håper at navneguiden vår kan være et morsomt verktøy hvor foreldre kan finne inspirasjon og informasjon før det viktige navnevalget, sier Tjodunn Dyrnes, redaktør i Foreldre & Barn og barnimagen og dinbaby.

Navnekarusellen bygger på samme teknologi som den amerikanske navneguiden Nymbler.com.

NYTT I NORGE: Foreldre & Barn 3til7 - trygge og morsomme dataspill

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning