Populære navn

Her er de mest populære navnene i 2011

Nora og Oliver topper lista på Barn i Magens navnekarusell.

NAVNEVALG: Nora topper listen over de mest populære navnene på Navnekarusellen i 2011. Oliver er det mest likte guttenavnet.
NAVNEVALG: Nora topper listen over de mest populære navnene på Navnekarusellen i 2011. Oliver er det mest likte guttenavnet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
Publisert Oppdatert

I mars i fjor lanserte Barn i Magen Navnekarusellen, en tjeneste som gir deg navneforslag basert på navn du allerede liker.

Du skriver inn navn du synes er fine, og så foreslår Navnekarusellen flere navn basert på de navnene du allerede har valgt. Faktorer som tas med i beregningen er navnenes opprinnelse, betydning, relasjoner til andre navn samt hvilke navn som knyttes sammen av tjenestens brukere.

Debatt: - Hva synes du om navnet Hedvig?

Jo mer Navnekarusellen blir brukt, jo mer lærer den om hvilke navn folk liker og ikke liker.

Hva barnet ditt skal hete er en stor og viktig beslutning alle foreldre må ta. Noen foreldre velger sjeldne navn, mens andre foretrekker tradisjonsrike navn som aldri går av moten.

Her kan du hente inspirasjon fra vår navnetoppliste for 2011 - det vil si de jente- og guttenavnene flest har valgt som sine favoritter i Navnekarusellen:

Latinsk opprinnelse

Nora går av med seieren av jentenavnene. Navnet er av latinsk opprinnelse og betyr ære eller lys. Nora var på sitt mest populære i 2004, og er for tiden på 5. plass på listen over de mest brukte jentenavn i Norge

Oliver topper listen over de mest populære guttenavnene. Oliver er i likhet med Nora av latinsk opprinnelse, og betyr oliventre. Navnet var på sitt mest populære i 2008, og er for tiden på 9. plass på listen over de mest brukte guttenavn i Norge.

Skiller seg noe fra SSBs toppliste

Hvert år kommer Statistisk sentralbyrå (SSB) med oppdaterte lister over hvilke navn som er mest brukt i Norge. I 2010 var det Emma og Lucas som toppet navnestatistikken for andre året på rad. Begge disse navnene er også på Navnekarusellens toppliste for 2011, på henholdsvis femte og åttende plass.

Navnekarusellens toppliste inneholder også flere navn vi ikke finner på SSBs oversikt over de 40 mest brukte navnene i Norge i 2010.

Matheo er det mest sjeldne navnet på topp-ti-listen vår. Ifølge SSB er det 347 menn med dette navnet i Norge. Navnet har imidlertid hatt en enorm oppsving fra midten av 2000-tallet, og nesten ingen het dette før 2004.

Alv og løve

Alva og Leander er også to navn som kommer høyt på vår toppliste, men som ikke er på listen over de 40 mest brukte navnene i Norge i 2010.

Debatt: - Hva kan lillebroren til Sigrid hete?

Også disse to navnene har aldri vært så populære som de er i dag. Alva er av svensk opprinnelse og betyr skogsalv, mens Leander er av gresk opphav og betyr løve.

Onsdag 25. januar offentliggjør SSB navnestatistikken for 2011.

Les også:

Babybildene du aldri har sett maken til

10 måter å velge navn til babyen på

Navnet viser hvem foreldrene er

Slik velger kjendisene navn

Dette er Norges særeste navn

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

På jakt etter brukt barneutstyr? Sjekk Foreldre & Barn-Torget.

Foreldre & Barns iPad-utgave er på over 140 sider og koster 49 kroner i Apples App Store.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning