Barn og navn

Navneåret 2011

Årets desiderte klikkvinnere har alle handlet om navn, så vi har samlet de ti mest leste i løpet av hele 2011.

TRADISJON ELLER MOTE: Mange foreldre følger navnemoten eller velger å gi barnet et uvanlig, eksotisk navn. Men de mer trauste, helnorske navnene vil aldri bli borte av den grunn.
TRADISJON ELLER MOTE: Mange foreldre følger navnemoten eller velger å gi barnet et uvanlig, eksotisk navn. Men de mer trauste, helnorske navnene vil aldri bli borte av den grunn. Foto: Illustrasjonsfoto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Alle som skal ha barn er nødt til å ta stilling til en ting: Hva skal barnet hete?

Det er et utømmelig tema på våre nettsider som opptar så godt som alle. Navn utvikler seg hele tiden, og i de siste årene har det blitt mer og mer vanlig med uvanlige navn.

Vi ser opp til kjendiser, politikere og ikke minst kongelige, og vi andre har en tendens til å følge hakk i hæl. Det er fremdeles en sammenheng på hvor i landet du bor og hva du heter. Til og med forskjellen mellom øst og vest i Oslo er markant.

Sier mye om en person

Navnetoppene endrer seg, og det skal i følge eksperter være mulig å vite mye om en person bare ut ifra hva de heter. Spesielt alder skal være lett å angi, og man har tydelige forestillinger for hvert enkelt navn.

Kanskje du selv er gravid akkurat nå, og lider valgets kval. Ta en titt på våre topp navnesaker i 2011 og la deg inspirere da vel.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning