Eli Strand storkoser seg i ni til fire-jobb

Mer morotid med ni til fire-jobb

Eli Strand gikk fra grytidlige vakter i TV 2 til regulert arbeidstid i staten. Det betyr mer tid til sønnen Olav!

UNNA VEI: En tur i akebakken var ikke alltid like lett å få til tidligere. Nå som Eli Strand har byttet jobb, får hun enda mer tid til sønnen Olav.
UNNA VEI: En tur i akebakken var ikke alltid like lett å få til tidligere. Nå som Eli Strand har byttet jobb, får hun enda mer tid til sønnen Olav. Foto: Foto: Svein Brimi
Publisert Oppdatert
OLAV I MAGEN: Da Eli var gravid hadde hun ingen problemer med å kombinere den store magen med jobben i morgensendingene på TV. Her sammen med sine kolleger Øyvind Helgesen og Wenche Andersen.
OLAV I MAGEN: Da Eli var gravid hadde hun ingen problemer med å kombinere den store magen med jobben i morgensendingene på TV. Her sammen med sine kolleger Øyvind Helgesen og Wenche Andersen. Foto: Foto: Ketil Mørk
HENGER I: Eli ligger ikke på latsiden selv om hun har fått ny jobb.
HENGER I: Eli ligger ikke på latsiden selv om hun har fått ny jobb. Foto: Foto: Svein Brimi
TAR STYRINGEN: Eli i full fart ned bakken med Olav.
TAR STYRINGEN: Eli i full fart ned bakken med Olav. Foto: Foto: Svein Brimi

Det var ingen enkel oppgave for Eli Strand (39) å kombinere foreldrerollen med jobben i TV 2 .

Valgte selv

Hun startet i kanalen i 1998, og var innom TV 2-sporten før hun fikk jobb som programleder i «God morgen, Norge» og reporter i TV 2-nyhetene.

Nå har Eli startet i jobben som seniorrådgiver i Klima- og forurensningsdirektoratet.

- Jeg hadde siste arbeidsdag i TV 2 nyttårsaften. Det var vemodig å slutte, for jeg har mange venner der. Heldigvis var det noe jeg selv valgte, sier Eli til Her og Nå.

Normal rytme

Hensynet til sønnen Olav (4 1/2) var en av årsakene til at Eli sa opp TV-jobben. Sognejenta savnet en mer regulert arbeidstid.

I de fem årene hun var i «God morgen, Norge», måtte hun stå opp midt på natten for å forberede seg til sending. Nå er døgnrytmen normal.

- Det er mye mer familievennlig, og en helt annen verden for meg. Jeg kan arbeide til faste tider og kan levere og hente Olav i barnehagen hver dag. Ikke at jeg trenger det, vi er heldigvis to om det, sier Eli, som er gift med journalist Trond Idås.

Lekenhet i TV 2

Eli er full av lovord om sin tidligere arbeidsgiver:

- Jeg lærte utrolig mye i TV 2. Og det er ikke noe sted som det er så mye lekenhet på jobb. Jeg må venne meg til at sånn er det ikke andre steder!

Den lille familien er bosatt i Oslo, og heldigvis er det kort vei til nærmeste akebakke. Olav er like aktiv som sin mor, og da går det unna!

- En dag var det skidag i barnehagen, og da vant jeg, sier Olav stolt.

Misliker kunnskapsspill

- Ha-ha. Han har arvet mammas konkurranseinstinkt. Jeg har vært glad i å konkurrere helt siden jeg var liten. Dessverre er jeg verdens dårligste taper. Jeg blir så sur, sier Eli og ler oppgitt over seg selv.

- Derfor liker jeg ikke «intelligente» spill, for da kan jeg ikke skylde på uflaks, fleiper hun.

Eli setter pris på utfordringene i sin nye jobb, men hvis hun skulle få lyst til å bytte beite, har hun mulighet til det. Eli har nemlig tatt en bachelor i eiendomsmeglerfaget, og planen er å ta en master i økonomi senere!

Les mer:

Derfor er «Mamma» det første barnet sier

Dette er bedre enn å kjefte

Slik får du slutt på sengevæting

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning