Parforhold:

10 kjæreste-feil som får oss til å eksplodere

Som når du har skrevet «Jeg elsker deg» på sms – og får et smilefjes tilbake.

IRRITERENDE: Å se på at kjæresten sover, mens man selv traver rundt med masete småbarn i hælene.
IRRITERENDE: Å se på at kjæresten sover, mens man selv traver rundt med masete småbarn i hælene. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen
Publisert Oppdatert

Suzanne Aabel (34)

  • Mamma til Michael (6)
  • Journalist og blogger
  • Medforfatter av boka "Mammarådet -16 kvinnelige bloggere om mammalivet i dag".
  • Kjent fra TV-seriene "Forbindelser" på kanal FEM og "Bloggerne" på TV2 BLISS.

KOMMENTAR:

Det er fantastisk å ha en kjæreste. Men la oss være ærlige: Selv den perfekte partneren kan irritere livet av deg!

(Og er du usikker på akkurat hvor perfekt, kan du ta denne quizen og se om dere passer sammen!)

Helt uvitenskapelig har jeg spurt både på Facebook og på Twitter om hva som går oss på nervene når det gjelder våre elskede livspartnere. Og der fant jeg mye rart!

Her er 10 kjæreste-feil som får oss til å eksplodere:

Kjøleskapsplyndring

1. Når du kommer hjem en sen søndag etter en jobbehelg og kjøleskapet er tømt. Dermed må du smøre matpakker til ungene med knekkebrød med smør på og rosiner. Litt samme konsept som at noen roter rett etter man har ryddet. Eller at noen tar det pizzastykket du hadde lyst på.

2. Når partneren din har masse energi, mens du helst vil glo i veggen i kombinasjon med dyne på sofaen. En hel dag. Kanskje til og med en hel helg. Men du vil jo ikke ligge og glo alene. Så du kan ikke være så raus at du slipper ham ut i verden, mens du er inne og ikke gjør en dritt.

3. Når kjæresten har spist opp den greske yoghurten han egentlig ikke liker. Den yoghurten står der faktisk for at du skal ha noe tilnærmet sunt en dag du skulle finne på å ha lyst til å spise sunt.

Ingen elsker smilefjes

4. Når du har skrevet «Jeg elsker deg» på sms – og får et smilefjes tilbake.

5. At han kan sove like lenge som en okse skutt med bedøvelsespil, selv om han verken er utslitt, fyllesjuk eller utbrent. Å se på at noen sover, mens man selv traver rundt med masete småbarn i hælene er som å se på at den tynne venninna di spiser kake mens du nyter en spinatsmoothie til lunsj.

6. Ja, dette er fortsatt på topplisten: Mannfolk som ikke legger ned dosetet etter toalettbesøket. Hvor mange ganger han man ikke satt skinkene og baksiden av lårene på ei klissete, ekkel dassramme? Antibacpumpe må snart installeres på alle baderom.

Vente, vente, vente

7. Når kjæresten kler seg som en boms, som om det er helt vanlig med joggebukse og fett hår i offentligheten. Det er det altså IKKE. Til gjengjeld synes nok han at du ser ut som ei slugge når du valser rundt ute i bomullstights på en lat søndag. Man gir og man tar. Og ikke minst tolererer.

8. Når vi bruker lang tid på å stelle oss. Menn hater det. Og hvis du tenker etter er det ikke så rart: Hvor forbanna irritert har du ikke blitt av venninner som bruker lengre tid enn deg på å stelle seg? Sitte med skoene på og lipglossen på tenna, og vente og vente på mascara, pudder og krølltang. Utålmodigheten og vreden som oppstår er intens. Husk på dette neste gang du skal ut med kjæresten, og du står og beundrer deg selv før ørtende gang. Å vente på noen kjennes som å kaste bort livet sitt.

Nei, baby

9. Når man er superentusiastisk og skal fortelle noe man selv anser som både spennende og utrolig viktig, og så får man et mumlende blurp som svar. Totalt uinteressert partner fordi Åndenes Makt eller Ski-VM er på TV.

10. Babystemmer til andre enn babyen. Menn og kvinner som snakker til hverandre med babystemme burde bli fratatt retten til å ha sex. Kan noen komme på én eneste grunn til at man skal forandre stemme når man snakker med sin kjære? Det er fint å være vennlig, eller kanskje til og med søt og sexy. Med nutte-tutte pipe/skvipe babystemme er bannlyst!

 

Hva irriterer deg med din utkårede? Kanskje vi får en ny sak til uka?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning