Reise:

Hvilket er det beste reisetipset?

Leserne har kommet med sine anbefalinger. Stem på din favoritt.

LISBOA: Vinnerne får en reise til Lisboa for to personer.
LISBOA: Vinnerne får en reise til Lisboa for to personer. Foto: FOTO: Crestock
Publisert Oppdatert
LISBOA: Dette er et av hotellene vinneren kan bo på.
LISBOA: Dette er et av hotellene vinneren kan bo på. Foto: FOTO: Dom Pedro Palace
SHERATON: Dette er hotell nummer to.
SHERATON: Dette er hotell nummer to.

Konkurransen er nå avsluttet, og de heldige vinnerne ble Marianne Nilsen og Terese Borgersen, som sendte inn reisetips til henholdsvis Accra og Roma.

I samarbeid med Expedia.no gjennomfører Foreldre & Barn en konkurranse der leserne sender inn sit beste tips til storbyferie for par eller småbarnsforeldre

Stem på de beste tipsene

Det har kommet inn en rekke gode ferietips, og vi har nå plukket ut de fem tipsene vi mener er best.

Nå skal dere stemme fram en vinner blant disse: Dette er det beste storbytipset for par eller småbarnsfamilier!

Vinner luksus i Lisboa

Opphavsmennene eller -kvinnene bak de TO tipsene som får flest stemmer, vinner en tur for to personer til Lisboa, hvor de får fly og hotell betalt.

De skal bo på enten hotellet Dom Pedro Palace eller Sheraton Lisboa Hotel & Spa.

Her er de fem beste tipsene:

Her er de fem beste tipsene:

STOCKHOLM:

Stocholm med barn er supert. Her han du besøke fantastiske Astrid Lindgrens verden. Oppleve utendørs teater hele sommeren. Tivoli og båtur er også populært blant barn. Det aller koseligste er nok Skansen, her kan man tilbringe en hel dag om man ønsker.

På Skansen er det til og med dyrepark med artige aper og andre eksotiske dyr. Så er dere litt barnslige foreldre som liker å finne på litt barnlige ting så er Stochholm virkelig noe å vurdere å reise til med barn. God tur!!!

ACCRA:

Dette er hovedstaden i Ghana vest i Afrika - landet som kalles "Afrika for nybegynnere". Det er fredelig og har en god økonomisk vekst, samtidig som man finner damer med baljer på hodet og gekkoer rundt et hvert gatehjørne - ja, til og med i hovedstaden Accra. Flybilletten koster litt, men det å bo og handle i Accra er så godt som gratis.

Dra ned i sentrum og handle smykker, frukt og trommer for en sjokkerende lav pris på det lokale Makola Market én dag, for så å ta turen til Accra Mall for å shoppe merkevarer dagen etter. Besøk National Museum of Ghana for litt kulturell input, og dra innom National Art Center for å handle suvenirer til venner og kjente.

Bo billig og bra på Afia African Village - et hotell i vakre omgivelser ved stranden som en nederlandsk kvinne og en utrolig karismatisk ghaneser driver sammen. Her får man rene rom og fantastisk god mat og drikke.

Benytt en av dagene til å late deg på Labadi Beach, som ligger bare 10 minutters kjøring unna sentrum. En kritthvit og barnevennlig strand med solsenger og strandbarer lett tilgjengelig.

Ghaneserne er en attraksjon i seg selv - de er usjenerte - men så er de til gjengjeld det mest vennlige og imøtekommende folkeslaget du noen gang har møtt. Glem Europa - opplev Afrika!

BEIJING:

Denne byen har alt. Rett utenfor byen kan du gå på den kinesiske mur.

I byen kan du se alle de store attraksjonene: Sommerpalasset, Den forbudte by og Den himmelske freds plass for å nevne noen.

Er du en shopper, er dette en kjempeby. Her finner du alt fra rimelige, lokale produkter, til store, luksuriøse kjøpesenter.

Det er et rimelig land å feriere i, og er også svært barnevennlig. En av mine favorittbesøk var den kvelden vi var i den gamle delen av Bejing,i hutong-området.

Det er det det ser ut slik vi tror Kina er før vi drar dit.

Smale gater med vakre gamle hus. Lei en rickshaw med guide her, det er masse spennende historie! OG: når du har tatt turen, stikk innom Hutong Pizza... Superdigg mat! Og verdens koseligste lille lokale.. Beijing er magisk!

NAPOLI:

Ta en tidlig morgentur for å se byen våkne. Rusle rundt i de trange smugene, på de store piazzaer, på markeder og også spaserturer oppover de lange åssidene. Drikk en cappuchino på en fortauscafe og se på gatelivet og beundre en vakre arkitekturen og den ekte italienske kunsten i alle former dens former!

Besøk gamlebyen og kysttkvartalene og de pittoreske hjørnene av byen. Spise en ekte Pizza Napoli på Port Alba! Lytt til trekkspill- og mandolinspillere og gi de beste noen euro fra din reisekasse! Sett deg en gyrtidlig morgen i Napolibukta og se båtene komme og dra.

Ta en liten dagstur til øya "Santa Lucia" og ta nydelige bilder. Spis spaghetti i et smug mens du lytter til "Bella Notte"!!

Se på vakre solnedganger og tenn et lys i en av Napolis 500 kirker og be for de du er glad i.

ROMA:

Roma er koselig og jeg ar vært der to ganger og vil fremdeles tilbake. Blandingen av storby og landlige områder er fantastisk. Når jeg var der med min samboer i februar 2009, fant vi en kjempekoselig restaurant ved trevi fontenen.

Et flott vinhus som hadde byens beste pizza, gode oster og fantastisk vin. Byen har mye historie blandet med noe moderne og dette sees tydelig over alt i byen. I små smug er det plutselig spor av gamle bygg.

Man får billige hoteller og flyturer så dette er noe man kan ta med familien på, eller som romantisk kjærestetur. Inegnting er så romantisk som å se Colosseums lys om natten fra en av de nærliggende familie-restaurantene i området.

Hvis jeg skal anbefale hoteller er det mange små søte hoteller i sentrum men det er smart å ikke bo alt for sentralt men er mange helt greie hoteller i nærheten av Termini (jernbanestasjonen) Da vet man alltid hvor man er og hvor man skal, men pass på å ikke trenge å gå for nærme Termini på nattestid da dette skal være området med størst kriminalitet.

Severdigheter man må få med seg her må være Colosseum, St. Peters plassen, Trevi fontenen, Spansketrappen og de nærliggende butikkene og mange fler. Hopp gjenre på en av de mange turistbussene som kjører rundt på de ulike stedene.

Klikk her for å lese de andre tipsene som kom inn fra leserne.

Du kan stemme fram til søndag 19. desember.

ÅRETS JULEGAVE: Foreldre & Barn 3til7 - trygge og morsomme dataspill

Les også:

Ta med bilstol på flyet

Slik overlever du flyturen med små barn

Berlin er barnas favoritt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning