Leppe- og ganespalte

– For en gripende historie, og for en utrolig nydelig liten kar

Overveldende respons etter artikkelen om Marius (1) og familien hans.

KJEKK KAR: Marius (1) har allerede gjennomgått tre operasjoner. Historien om 1-åringen har beveget svært mange lesere.
KJEKK KAR: Marius (1) har allerede gjennomgått tre operasjoner. Historien om 1-åringen har beveget svært mange lesere. Foto: FOTO: Kjersti Gjems Vangberg
Publisert Oppdatert

- Vi har fått tilbakemeldinger både fra folk vi kjenner og folk vi ikke kjenner, sier Hanne Samseth, mamma til Marius.

Historien om Marius (1) som er født med leppe- og ganespalte sto på trykk i papirutgaven av Foreldre&Barn i sommer.

Massiv omtale

Foreldre & Barn har fulgt familien hele det første leveåret til Marius. Det har vært et år med tre operasjoner, sorg, smerte og tårer. Men mest av alt har det vært et år med glede og lykke over å bli foreldre til en gutt igjen.

Mamma Hanne sier likevel at de har en ekstra utfordring i å gjøre sønnen sterk.

Denne uka ble artikkelen også publisert på nett, både i Foreldre&Barns nettutgave og på Dagbladet.no. I tillegg kunne leserne av Dagbladets papirutgave få lese historien om den tøffe gutten.

Positiv respons

Sjelden har det kommer så positive kommentarer i en artikkel. Flere av kommentarene er fra lesere som selv har leppe- og ganespalte, eller har barn som har det:

"Takk for flott artikkel! Vi har en sønn på 9 år med kjeve- ganespalte. Hele tiden har vi følt oss i trygge hender når det gjelder oppfølging fra Riksen og tannlege lokalt. All mulig ros gis!"

"Rørende historie. Ikke ofte jeg feller ei tåre, men her kom det fler. :)"

"For en gripende historie, og for en utrolig nydelig liten kar! Alle gode og varme ønsker for dagene som kommer, og livet som han skal få oppleve og oppdage sammen med en herlig storebror og to flotte foreldre! :)"

"Fin artikkel om en flott gutt og hans ressurssterke foreldre, samt en omsorgsfull storebror! Marius har mange grunner til å smile :) Jeg vil ønske hele familien lykke til med alle opp- og nedturer - samtidig tror jeg denne familien har kapasitet til å takle omstendighetene på beste måte!"

I kommentarfeltet i Dagbladets versjon av artikkelen er det også flere som sier de setter pris på å lese "gladhistorier".

- Vil alltid være en del av ham

Før familien Samseth valgte å stille opp i Foreldre&Barn, var de usikre på om de ville "henge ut" sønnen ved å offentliggjøre bilder av ham.

- Men vi kom fram til at vi ikke tror det vil være noe problem for han om noen andre kommer over artikkelen og bildene når han blir eldre. Dette vil alltid være en del av ham uansett. Vi sparer selvfølgelig på artikkelen for at han skal få den når han blir eldre. Vi syntes han var og er en nydelig baby både med åpen og lukket leppe, sier Hanne.

- Folk fra bekjentskapskretsen vår har kommet og fortalt at de ikke visste hvor omfattende det var. Vi synes det er greit at folk får innblikk i hva Marius har gått igjennom, slik at de slipper å spørre.

Les mer:

Merket for livet av veltet tekopp

Født med hull i hjertet

Tok med sønnen (6) på fødselen

Valgte å få barn alene

Arvet venninnens datter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning