Debatt om småbarnsforeldres sexliv

Over halvparten har sjelden sex

Klikk.no har spurt småbarnsforeldre om hvor ofte de har sex. 53 prosent svarer at det er 1-2 ganger i måneden eller sjeldnere.

TRØTT GJENG: Mange småbarnsforeldre føler seg for trøtte til å ha sex, og det er ofte mannen som sovner først.
TRØTT GJENG: Mange småbarnsforeldre føler seg for trøtte til å ha sex, og det er ofte mannen som sovner først. Foto: colourbox.com
Publisert Oppdatert

Myten sier at norske par har sex 2-3 ganger i uka, men dette gjelder ikke flertallet av de som har svart i klikk.no sin nettundersøkelse.

Les saken: Så lite sex har småbarnsforeldre

Høy temperatur i forumet

30 prosent svarer det samme som den svenske samlivsundersøkelsen konkluderer med, nemlig at de har sex 1-2 ganger i måneden.

23 prosent oppgir at de har sex sjeldnere enn månedlig, og i forumet lar mange sin frustrasjon få fritt utløp:

«1 til 2 ganger i måneden hadde jeg nesten vært fornøyd med. Det kan til tider gå mye lengre tid mellom hver gang det støver litt i halmen hos oss. Flere enn meg som ikke liker og bytte sengetøy det ikke har vært noe morro i?» skriver «Frustrert»

«Som mann tenker jeg ofte at sex er jo det eneste man kan «slippe unna med», bare ved å si at man ikke orker. 1-2 ganger i måneden er jo altfor lite, 1-2 ganger i uken er jo nesten for lite synes jo jeg. Jeg har prøvd å si det samme når huset skal vaskes, eller barn skal bades, joda ,det holder med 1 gang i måneden, jeg orker bare ikke idag, MEN SLIPPER JEG UNNA MED DET???? NEI!!!!!» skriver «Onkel J».

Her kan du si din mening i debatten

Frustrerte fruer

Men det er slett ikke bare menn som klager over lite sex, flere kvinner har skrevet innlegg i forumet der de sier at mannen deres har mistet interessen for sex.

«Vera» er blant dem som vurderer å avslutte ekteskapet på grunn av et labert seksualliv:

«Hos oss er det motsatt. Jeg (kvinnen) vil ha mens han ikke vil. At det er motsatt av «normalen» oppleves som ekstremt frustrerende, og jeg må innrømme at jeg pga. dette opplever min mann som lite manndig og dermed mister både respekt og følelser. Når han i tillegg er det «huslige» av oss så føler jeg meg nesten som mannen i forholdet. Barnet vårt er et år og hans «manglende» sexlyst startet sånn ca. etter at jeg sa JA i kirken. Føler meg faktisk lurt inn i et ekteskap på feil premisser siden det seksuelle var meget bra før vi giftet oss.»

Les også: - Ta en kjappis i dusjen

«Hege» forteller at hun har det på samme måte:

«Jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre. Avslutte eller fortsette i et ekteskap der det føles som om jeg maser etter sex. Skulle ikke sagt det hvis jeg var fullstendig nymfoman, men en gang eller to i uka hadde vært fint. Mangel på fysisk nærhet skaper en psykisk distanse mellom oss og jeg savner faktisk kjæresten min. Vi er mer enn arbeidsmaur og foreldre.»

Du dør ikke av å ha lite sex.

«Frustrert trebarnsmor» forteller at hun bare har sex 1-2 ganger i året, og det er mannen som ikke vil mer. «Det er ikke noe moro å måtte mase seg til sex og nærhet», skriver hun.

Les også: Så lite koster vindusvasken

Positivt for likestillingen

Psykolog Peder Kjøs, aktuell med pappaboka «God pappa», tar det som et positivt tegn at også kvinner nå har begynt å klage over lite sex i forholdet.

- At også menn blir trette og slitne når de får små barn, og derfor ikke orker å ha så mye sex, er egentlig en bra ting. For det betyr at menn tar mer ansvar i familien enn før, også på nattestid, sier Kjøs til klikk.no.

- Det å ha bittesmå barn kan være veldig slitsomt. Småbarnsforeldre må finne seg i at sexlivet er annerledes enn for unge, nygifte, mener han.

Psykologen er tilhenger av tanken om at man må tåle at sexlivet er litt labert i noen år.

- Du dør ikke av å ha lite sex, konstaterer han.

Les også: - Småbarnsforeldre bør ha en orgasme om dagen

G-punktet i oppvaskbenken

Fra en manns perspektiv kan det å gjøre mer husarbeid være en god idé, om man vil få opp temperaturen på soverommet.

- «Gjør husarbeid» er et av de beste sextipsene jeg kan gi. Damer som ser at mannen tar i et tak i huset og gjør sin del av husarbeidet, vil blir mer glade, fornøyde og takknemlige, noe som vil bety mye for sexlivet. Det er viktig at ikke huset blir kvinnens ansvar. Da er det i alle fall ikke rart at nybakte mødre føler at de er for trøtte og slitne til å ha sex, sier Kjøs.

Er du enig i at man ikke kan forvente så mye sex som småbarnsforeldre, eller er 1-2 ganger i måneden altfor lite? Si din mening i debatten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning