Uke for uke-podcast

Uke 40: Et barn er født

Nå har Mari fått en datter. Under fødselen tenkte hun «dette gjør jeg aldri igjen».

GRAVID-PODCAST: Hver uke gjennom hele svangerskapet setter redaktør Mari Midtstigen seg i bilen sammen med søsteren sin, Ingri. Hva de snakker om kan du høre her.
GRAVID-PODCAST: Hver uke gjennom hele svangerskapet setter redaktør Mari Midtstigen seg i bilen sammen med søsteren sin, Ingri. Hva de snakker om kan du høre her.
Sist oppdatert

Men da jenta var oppe av vannet, riene var borte og navlestrengen sluttet å pulsere, var all smerte glemt.

Mari fødte i uke 40, akkurat på den dagen hun trodde det skulle skje.

I denne ukas podcast får du høre fødselshistorien, fra vonde rier og vannet som ikke vil gå i dusjen til en baby som smetter ut før jordmor er klar.

Rier er vondt. Veldig vondt. Men når babyen er ute er alt helt greit. Selv om man føler seg som en psykotisk spekkhogger når man ligger oppi badekaret og skal føde.

Mari synes det er er fascinerende at noe som er så grusomt vondt at hun lurer på hvorfor i alle dager hun ikke kan få all verdens smertestillende (selv om hun har valgt ABC-klinikken og naturlig fødsel), plutselig er over og alt går over til å handle om en nyfødt liten tulle som bare er søt og god.

Den nyfødte er ifølge den nybakte mammaen en skjønn og rolig baby, og nå koser de seg sammen hjemme.

Og dermed er podcastserien komplett, fra undrende tanker om hvorvidt man kan være gravid til fødselen.

Hør denne ukens episode av 40 uker - en podcast om å være gravid, med redaktør Mari Midtstigen.

</p> <p> <a href="http://www.klikk.no/foreldre/gravid/article545447.ece">Les mer om uke 40 i vår uke-for-uke-kalender</a> </p> <p>Hør alle episodene av <strong>40 uker - en podcast om å være gravid</strong>, her:</p> <p> <iframe height="450" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/122686156&amp;color=a4d2d7&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;show_comments=true&amp;show_user=true&amp;show_reposts=false" width="100%"/> </p> </div>

Denne saken ble første gang publisert 23/12 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også