Hevder hun ble diskriminert

Sunniva Rose hevder hun mistet jobb fordi hun er gravid

- Dette er diskriminering, sier kjernefysikeren. Hun hevder at arrangøren var redd for at internasjonal presse skulle reagere på at det var en gravid dame på scenen.

Forsker og fysiker Sunniva Rose.
Forsker og fysiker Sunniva Rose. Foto: Privat
Publisert Oppdatert

- Jeg er sjokkert, sint og jeg gråter. Dette er diskriminering, sier forsker og fysiker Sunniva Rose til Foreldre & Barn.

For to uker siden ble hun kontaktet av et eventbyrå som trengte en konferansier med hennes profil. Rose forsker på kjernekraft med spesielt fokus på thorium, og blogger om dette.

- Jeg ble da fortalt at det skulle være et arrangement på kvelden onsdag i neste uke, sier Sunniva Rose til foreldre.no.

Kontrabeskjed

- Jeg fikk ikke detaljer om arrangementet, men forstod det slik at det bare gjenstod å signere en avtale. De ønsket en kvinne med min profil, som kunne snakke engelsk.

Så kom kontrabeskjeden. Hun var ikke ønsket som konferansier likevel. Det fikk Rose til å rase i et Facebook-innlegg torsdag kveld:

« Fikk nettopp vite at jeg gikk glipp av et konfransieroppdrag neste uke, i Norge, arrangert av nordmenn, men der det ville være internasjonal presse til stede. Begrunnelsen er at arrangørene var redd for hvordan den internasjonale pressen ville reagere på en gravid dame på scenen.Edit for å klargjøre: Jeg fikk altså aldri kontrakten.

Før arrangørene fikk vite at jeg var gravid var de veldig interessert i at akkurat jeg skulle ta den jobben, men verdien min er visst ikke så stor når jeg samtidig produserer nye nordmenn. Arrangør fikk også ettertrykkelig vite at jeg er 25 uker gravid på det aktuelle tidspunktet - det er altså ingen som helst fare for at jeg plutselig skulle føde på scenen liksom. De var bare redd for hvordan utenlandsk presse skulle reagere.Edit: Arrangørene visste visst hele tiden at jeg var gravid», skriver Rose i innlegget.

- Jeg har doktorgrad, men plutselig er ikke det verdt noen ting, fordi jeg har mage, utdyper en tydelig preget Rose til Foreldre & Barn:

- Det er også et paradoks at vi ønsker at nordmenn skal føde flere barn, men vi vil ikke vise det frem til presse fra andre land.

Kjenner seg ikke igjen i påstandene

Dagens Næringsliv melder videre torsdag kveld at det er snakk om et arrangement på milliardær Christen Sveaas sitt Kistefos-museum og at det er eventbyrået Off Piste som står bak.

Til Dagens Næringsliv bekrefter også bookingselskapet Athenas, ved Stephan Heidenstrøm, at deres medarbeider fikk oppgitt graviditeten som en av årsakene til at Rose ikke fikk jobben.

Til samme nettsted avviser eventbyrået Off Piste anklagene.

– Sunniva Rose fremsetter alvorlige påstander, som vi ikke kjenner oss igjen i, skriver sjef Jan Axel Syberg i en epost.

Videre forklarer Syberg at de vurderte mange kandidater, og at de hele tiden visste at Rose var gravid - uten at det gjorde henne uaktuell. Han hevder de valgte en annen kandidat på bakgrunn av erfaring og kompetanse.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning