Podcast: 40 uker

Du vet du er gravid når…

...du synes det er en god idé å lage podcast av alle opp- og nedturene i svangerskapet.

40 UKER: Hver uke setter vår gravide redaktør, Mari Midtstigen, seg inn i stasjonsvogna med søsteren sin. Der tar de en avsjekk på hvordan svangerskapet går.
40 UKER: Hver uke setter vår gravide redaktør, Mari Midtstigen, seg inn i stasjonsvogna med søsteren sin. Der tar de en avsjekk på hvordan svangerskapet går. Foto: Petter Berg
Publisert Oppdatert

KOMMENTAR:

Å være gravid er en helt spesiell tilstand både fysisk og psykisk, og ofte er det bare dem som er inne i den samme bobla som kan forstå hvordan du egentlig har det.

Ved å dele opplevelser fra hver uke i svangerskapet, ønsker jeg å vise alle andre gravide at de ikke er alene om å ha mange store følelser og rare tanker.

Selv har jeg gledet meg til å bli mamma helt siden jeg som 10-åring fant Anna Wahlgrens «Barneboka» i bokhylla hjemme på Otta.

Men drømmen om to blå streker på en graviditetstest ble mer komplisert enn jeg trodde.

Nå tyder ting på at jeg skal bli mor for tredje gang - og det vil jeg dele med deg.

Hør første episode av podcasten «40 uker», mens du leser mine rareste bevis på at jeg er gravid:

(PS! De ti neste episodene kommer her på Foreldre.no og i Itunes i morgen, lørdag!)

<p>1. Du ikke lenger kan se din egen bikinilinje – og det er i grunn en helt ok unnskyldning for ikke å ta i et tak der nede.</p> <p>2. Du får kommentarer som «Ja, nå er det vel ikke lenge igjen?» når det er FIRE MÅNEDER TIL TERMIN!</p> <p>3. Du helt seriøst mener at rista brød med gulost er det beste man kan spise til frokost, lunsj, middag OG kvelds.</p> <p>4. Du bare peker megetsigende ned på magen når samboeren hinter om at det er din tur til å klippe plenen.</p> <p>5. Du får en ekkel, metallisk smak i munnen av din elskede morgenkaffe.</p> <p>6. Du har barnimagen-forum som startside og kjenner alle som har termin samme måned som deg.</p> <p>7. Du ikke får sove om natta fordi du blir GAL av å måtte velge mellom Bugaboo Buffalo og Stokke Trailz. Hvilken er best – EGENTLIG? </p> <p>8. Du har lagret nummeret til fødeavdelingen på mobilen et halvt år i forveien, bare i tilfelle du ikke skulle finne det papiret når det gjelder.</p> <p>9. Du til enhver tid har «helsekort for gravide» i veska.</p> <p>10. Du har store planer om å være flink til å gjøre knipeøvelser, og til og med har lastet ned en app med treningsprogram for bekkenmuskulaturen.</p> <p>11. Du til dags dato ikke har fått surra deg til å gjøre de hersens knipeøvelsene mer enn to ganger til sammen.</p> <p>12. Du begynner å bli alvorlig bekymra for hvordan det skal gå med bekkenmuskulaturen din når du er SÅ fordømt lat.</p> <p>13. Du likevel ikke greier å begynne å gjøre knipeøvelser.</p> <p>14. Du bestemmer deg for å begynne å gjøre knipeøvelser mens du ser Game of Thrones. </p> <p>15. Du glemmer å gjøre knipeøvelser fordi Game of Thrones er så spennende.</p> <p>16. Du gir opp å gjøre knipeøvelser akkurat nå.</p> <p>17. Du planlegger å bli skikkelig flink til å gjøre knipeøvelser så fort babyen er ute.</p> <p>18. Du trenger hjelp til å komme ut av badekaret. </p> <p>19. Du har en liste på 20 aktuelle navn du har ønsket deg i mange år. Dessverre liker ikke barnefaren NOEN av navnene!</p> <p>20. Du begynner å gråte HVER ENESTE GANG du ser en fødsel på TV.</p> <p>21. Du ikke orker å ha så hard stråle i dusjen fordi brystvortene er så ømme.</p> <p>22. Du kjøper masse unødvendig babytøy bare fordi de er så himla søte.</p> <p>23. Du tilfeldigvis bare MÅ ha cheerios med kald melk fire ganger om dagen.</p> <p>24. Du er sjeleglad for at birkenstock-sandaler er tilbake i motebildet, siden det er de eneste skoene du får på deg.</p> <p>25. Du har problemer med å flytte beinet fra gasspedalen til bremsen fordi magen er i veien.</p> <p>26. Du er mer fascinert av dine egne pupper enn kjæresten din er.</p> <p>27. Du blir liggende i senga om morgenen og kjenne etter om den lille der inne også er våken.</p> <p>28. Du må svare på hvorfor du har kjøpt deg ny, brasiliansk bikini. Bikinien er den samme, vanlige fra i fjor, det er rumpa som har blitt mye større!</p> <p>29. Du synes det er god idé å lage podcast av alle opp- og nedturene i svangerskapet ditt.</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning