nostalgi

Husker du barndommens godteri?

Du husker vel den magiske følelsen fra barndommen? Lørdagskvelder med godteri i en skål foran deg og Barne-TV klokken 18. Bli medpå en reise tilbake til barndommen!

<b>UFORGLEMMELIG:</b> Mange husker sjokoladen Disney Family. Dette var en deilig melkesjokolade med en Disney-figur i hvit sjokolade foran. Målet under spisingen var selvsagt å klare å spise rundt hele figuren uten å ødelegge den. Bildet er hentet fra Instagram-kontoen @visomhuskerbenmurphy.
UFORGLEMMELIG: Mange husker sjokoladen Disney Family. Dette var en deilig melkesjokolade med en Disney-figur i hvit sjokolade foran. Målet under spisingen var selvsagt å klare å spise rundt hele figuren uten å ødelegge den. Bildet er hentet fra Instagram-kontoen @visomhuskerbenmurphy.
Sist oppdatert

Året er for eksempel 1992 eller 1984. Roen senker seg i huset. Klokken nærmer seg 18. Endelig er det tid for Barne-TV. Og ikke bare Barne-TV, nei, for i dag er det lørdag. Lørdags-barne-TV er noe helt spesielt. Dels fordi vi får se andre programmer enn ellers i uka, men først og fremst fordi vi snart skal få lørdagsgodt!

Følelsen av å være liten og kose seg på lørdagskveldene får vi ikke tilbake. Nå er det vi som er foreldre og som deler ut godteriet. Og det er våre barn som gleder seg hele dagen, kanskje hele uken, til å få den herlige godteskålen.

Les også: Familieveilederens metoder for å si «nei» til barna.

Vi har prøvd å gjenskape noen av minnene fra barndommen ved å hente frem godteri de fleste barn elsket den gang foreldregenerasjonen var små på 1970-, 1980- og 1990-tallet. Noen av produktene finnes fremdeles, mens andre har for lengst forsvunnet fra markedet.

Les også: Foreldre er bekymret: Er dette skadelig?

<b>KLASSIKER:</b> Riegel og Hasla var billige sjokolader som var perfekt å ta med seg når man hadde noen kroner igjen. Dessuten var de skikkelig gode!
KLASSIKER: Riegel og Hasla var billige sjokolader som var perfekt å ta med seg når man hadde noen kroner igjen. Dessuten var de skikkelig gode!
<b>NAM NAM:</b> Vi elsket Smurf da vi var små, og i dag elsker barna våre det. Fruktpastillene er søte og myke, og vi gjetter at også barnebarna våre kommer til å få Smurf på lørdager. Bildet er hentet fra Instagram-profilen @herr_lakerol.
NAM NAM: Vi elsket Smurf da vi var små, og i dag elsker barna våre det. Fruktpastillene er søte og myke, og vi gjetter at også barnebarna våre kommer til å få Smurf på lørdager. Bildet er hentet fra Instagram-profilen @herr_lakerol.
<b>GOMPELAND:</b> «Livet er herlig i Gompeland», sang vi på 1980-tallet. Planen var visstnok å bygge fornøyelsesparken Gompeland i Fredrikstad, men det skjedde aldri. Det eneste som gjenstår av Gompene i dag, er fruktpastillene. Og de smaker like søtt og godt som for 30 år siden. Bildet er hentet fra Instagram-profilen @herr_lakerol.
GOMPELAND: «Livet er herlig i Gompeland», sang vi på 1980-tallet. Planen var visstnok å bygge fornøyelsesparken Gompeland i Fredrikstad, men det skjedde aldri. Det eneste som gjenstår av Gompene i dag, er fruktpastillene. Og de smaker like søtt og godt som for 30 år siden. Bildet er hentet fra Instagram-profilen @herr_lakerol.
<b>GODT Å DRIKKE:</b> Sjokomelk fra Tine er fremdeles en favoritt hos mange barn. Men den søte kua på kartongen har forsvunnet. Vi minnes lørdagskvelder med en boks sjokomelk med sugerør som ble tom altfor fort.
GODT Å DRIKKE: Sjokomelk fra Tine er fremdeles en favoritt hos mange barn. Men den søte kua på kartongen har forsvunnet. Vi minnes lørdagskvelder med en boks sjokomelk med sugerør som ble tom altfor fort.
<b>STORT SAVN:</b> Noen av barndommens pastiller finnes fremdeles, men Tusenfryd er dessverre ikke blant dem. De søte pastillene i ulike farger smakte herlig, og pastillesken var en favoritt både på lørdager og i bursdagsgodteposer.
STORT SAVN: Noen av barndommens pastiller finnes fremdeles, men Tusenfryd er dessverre ikke blant dem. De søte pastillene i ulike farger smakte herlig, og pastillesken var en favoritt både på lørdager og i bursdagsgodteposer.
<b>KLASSIKER:</b> Melkesjokoladen fra Freia har fulgt oss i generasjoner. Selv om sjokoladen har den samme gode smaken, har utseendet forandret seg litt gjennom årene. Dette er en annonse fra 1984.
KLASSIKER: Melkesjokoladen fra Freia har fulgt oss i generasjoner. Selv om sjokoladen har den samme gode smaken, har utseendet forandret seg litt gjennom årene. Dette er en annonse fra 1984.

Denne saken ble første gang publisert 29/03 2021, og sist oppdatert 31/03 2021.

Les også