Forza Motorsport 6

Vakkert og engasjerende.

Publisert Oppdatert

Med bilspillet Gran Turismo revolusjonerte Sony bilspillene på 90-tallet. Realisme trumfet plutselig alt, og et nytt marked for realistiske racingspill med naturtro bilmodeller, baner og kontroll var skapt.

Microsofts svar på Gran Turismo-spillene kalles Forza - og Forza Motorsport 6 til Xbox One er definitivt det beste i serien så langt.

I Forza Motorsport 6 handler det om å kjøre ekte biler i realistiske kappløp. Med over 450 ulike biler og et tyvetalls forskjellige baner er variasjonen stor.

Fantastisk detaljnivå

Det første som slår en er det fantastiske detaljnivået, både biler og omgivelser er av høy kvalitet, å kjøre om natten eller når det regner er ekstremt stemningsfullt og det er få bilspill som matcher Forza 6 rent grafisk.

Hoveddelen av spillet er en omfattende karrieredel der spilleren må mestre mange ulike kjøretøyer og fler forskjellige typer race. Også her er variasjonen god med masse unike utfordringer og spesialløp som gjør at man aldri går lei.

Kunstig intelligens

Verdt å påpeke er også den kunstige intelligensen til de datastyrte bilene Forza Motorsport 6 bruker en såkalt “drivatar”-teknologi som genererer kunstige intelligenser basert på kjørestilen til spillere som så lastes opp i en sky og ned til andre spillere.

Det skaper uforutsigbarhet og gjør kappløpene mer engasjerende, også når man spiller alene.

Man kan selvsagt i tillegg kjøre mot andre på nett i vanlige løp. Eller mot skyggene til venner for å slå rekordene deres.

Forza Motorsport 6 er et ekstremt velprodusert, vakkert og engasjerende bilspill. Dette er den perfekte gaven til bilinteresserte barn. Litt krevende, men veldig givende.

Spesifikasjoner

Produsent Microsoft
Pris 486
Format Xbox One
Alder 8+

Konklusjon

Det perfekte bilspillet

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning