Foreldre og alkohol

Sjekk om du drikker for mye

Ta vår uhøytidelige test og sjekk om du drikker for mye foran barna dine.

Drikker du for mye foran barna?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Sommer er høysesong for kosestunder med deilig grillmat og noen glass øl eller vin.

Men hvor mye alkohol er det egentlig greit å drikke foran barna? Et glass eller to kan vel ikke skade? Men hvor går egentlig grensen?

- Alle barn og voksne er forskjellige og reagerer ulikt på alkohol. Hvor mye du velger å drikke må du selvsagt velge selv. Det som kan være lurt er å huske at barn merker endring i oppførsel tidligere enn det vi voksne tror. "God stemning" betyr ikke alltid det samme for barn som for voksne, sier Kari Randen, daglig leder i AV-OG-TIL er en kampanjeorganisasjon for alkovett.

Kan være skremmende

Barn er totalt avhengige av de voksne rundt seg og liker best når foreldrene oppfører seg som de pleier. Derfor kan det være skremmende når foreldrene plutselig endrer oppførsel.

I motsetning til oss voksne kan ikke barna velge å forlate festen, minner kampanjeorganisasjon AV-OG-TIL om.

Med kampanjen "Hvor mange glass tåler barnet ditt?" oppfordrer organisasjonen voksne til å tenke over hvordan man forholder seg til alkohol i samvær med barn og unge. Målet er ikke å rette pekefingeren, men å sette søkelys på barnas perspektiv.

Ønsker du å gi barna dine et normat forhold til alkohol er det jo ok å vise at det går an å drikke litt til maten, men det er heller ikke bra om du overdriver drikkingen.

Lurer du på om du drikker for mye foran barna?

Ta vår uhøytidelige quiz og sjekk hvordan det står til med ditt alkoholforbruk.

Les mer:

QUIZ: Sjekk om dere trenger parterapi

QUIZ: Hvor streng er du?

QUIZ: Sjekk om barnet ditt ser for mye tv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning