City Cross

Populær vogn med svært fornøyde brukere.

SUPERPOPULÆR: Over 30 brukere i Foreldre og Barns testpanel har vært med på testingen av Emmaljunga City Cross.
SUPERPOPULÆR: Over 30 brukere i Foreldre og Barns testpanel har vært med på testingen av Emmaljunga City Cross. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Hele 32 brukere har evaluert Emmaljunga City Cross til denne testen. De har brukt vogna i gjennomsnittlig 2 år og 6 måneder. Med andre ord, vi har testet City Cross i 80 år!

Totalkarakteren for vogna ender på 4,8, eller en femmer på terningen. Testerne ender på terninkast 6 for kriteriene "komfort" og "plass til vinterpose". Det er flest negative kommentarer på bremsekvaliteten. 

Her er et utdrag av testernes tilbakemeldinger:

"Vogna kommer i mange forskjellige stiler og farger. Noe for ehver. Super kvalitet"

"Enkel og lettvint vogn, men en kant øverst på ryggen begrenser barnets lengde i liggeposisjon  Gode sitte- og liggestillinger."

"Barnet sitter/ligger veldig lunt og godt pga. den gode kalesjen. Lett å manøvrere og etter min mening er det en helt fantastisk hovedvogn."

"Det som trekker ned er at når man slår den opp og ned, så kan den være litt treig."

- Skulle kunnet snu håndtaket 

"Ikke helt fornøyd med regntrekket, synes det har dårlig passform og føler at det ikke beskytter vogna og barnet godt nok for regnet"

"Hadde vært optimalt dersom håndtaket enkelt kunne blitt flytta over (i fht sol i øynene). Man kan bytte kjøreretning på hele sportsdelen, men det er jo ikke gjort på 123 sammenlignet med håndtak som kan flyttes. Har hatt en reparsjon på vogna da en tverrgående stang knakk etter normalt bruk og vogna dermed ble helt ustabil."

"Lett vekst, fin design, 4 hjul og at den er enkel i bruk er positivt. Negativt er at man ikke kan bytte håndtaket fra foran til bak. Men man kan snu selve sportsdelen eller bagen."

"Solskjerm på de nye vognene synes jeg er ubrukelig, egentlig bare i veien. "

- For kort i ryggen

"Synes ikke insektsnettet er tett nok, det fester seg i borrelåsen som skal holde kalesjstoffet oppe. Ellers en god vogn"

"Største pluss er sittecomfort".

"Skulle ønske man fikk lufthjul til city cross. Liker ikke ryggjusteringen på sportsdelen,  ikke smidig nok. Savner også muligheten for å ha en rygg som kan settes opp i bagen. Ellers meget bra vogn som oppleves solid og trygg."

"En metallbøyle på toppen av ryggen på vognen gjorde at min sønn var godt under 2 år da han var for lang til å sove i den. Han måtte ligge enten med hodet på stangen eller bena over metallstangen på fotbrettet. Fotbrettet er nesten umulig å få ned i sittestilling. Kar.1 på regulering av fotbrett. Luftesystemet på kalesjen fungerer dårlig da det er en tung `lomme`som faller ned og tetter hele tiden. Genialt med luftfrie hjul. Supergode å trille med. Pluss at sittedelen kan snus slik at barnet kan sitte begge veier. Vognen kan nok føles litt lav å trille for en stor mann."

"Lett å manøvrere og god sittekomfort men ekstremt vanskelig å slå sammen og lite presis brems." 

"Du kan ta ned fotskammelen, men den er så vanskelig å få til og jeg greier det ikke alltid"

"Sportsdelen kan vendes begge veier og et stort + for at en kan ha mulighet til å ha barnet vendt mot seg."

"Lett vogn som er god på de fleste underlag. Stabil. Negativt er at selene er for høyt oppe til en ettåring. Løste det med å ha skinn inni og lage hullene lengre ned. Bra at man kan kjøpe egen baby bag til som er liten og nett. Fremhever god service fra leverandør og fikk regulert og strammet opp understellet, da det var en svakhet med modellen vår, helt gratis."

Komfort

Pluss for enkel justering av sittestilling og god kalesje.

Trillekvalitet

Lett å manøvrere.

Styring og balanse

Lettstyrt til å være en vogn med 4 hjul. Skal godt gjøres å tippe den. Stødig etter flere år, men understellet blir litt mer vinglete.

Plass til handleposer

Dårligere plass under vogna når man bruker sportsdelen, kommenterer en av testerne.

Slitasje

Merknader fra testerne: "kalesjen til sportsdelen mister fort skruer (må stadig skrus på igjen) og er litt stor slik at den blir litt løs/slarkete bak." "Synes den blir litt skjev, så må rette den. Baktrekket på kalesjen er kun festet med plastkroker, og løsner lett." "bra og stor kalesje som kan dras frem. Men dras den langt frem kan "bakdelen" treffe hodet til junior/ligge tett på. Pluss med myggnetting integrert.Kan bli litt rammeskeiv selve kalesjen om den står i klem inni bilen feks.."

Vinterføre

"Hvis man skal gå mye i løs snø, kan hjulene kanskje være i minste laget"

Bremsekvalitet

Sju brukere rapporterer problemer med bremsen etter et par års bruk.

Frakt i bil

Lett å slå sammen og løfte inn, mener flere, men andre synes vogna er tung og tar mye plass, hvis man ikke har stor bil.

Sammenslåing

"Det som trekker ned er at når man slår den opp og ned, så kan den være litt treig."

Spesifikasjoner

Produsent Emmaljunga
Pris 8990
Antall hjul 4
Type hjul Gummi
Sportsvogn JA
Kombiovogn/duovogn JA
Joggevogn Nei
Vekt 12,9 kg med bag
Målgruppe - barnas alder/vekt
Sittemål
Liggemål
Mål sammenslått 89x60x47 cm
Regntrekk Inkludert
Insektsnett Inkludert

Konklusjon

En av de beste vognene i testen.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning