Edge Duo

Stødig og solid kvalitetsvogn med få minuser.

Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Hele 16 brukere har evaluert Emmaljunga Edge Duo til denne testen.

De har brukt vogna i gjennomsnittlig 2 år og 2 måneder. Med andre ord, vi har testet Edge Duo i 33 år!

Totalkarakteren for vogna ender på 5,0, en soleklar femmer på terningen. Testerne gir terningkast 6 for kriteriene "komfort", "vinterføre", "bremsekavlitet"  og "plass til vinterpose". Dårligst ut kommer vogna når det gjelder kollektivtransport og frakt i bil.

Her er et utdrag av brukerns tilbakemeldinger:

"Denne vogna er etter min erfaring, den mest velutstyrte vogna man får tak i på det norske markedet. Her har Emmaljunga tenkt på alt. Den har værbestandige tekstiler av god og lettstelt kvalitet, romslig bag, vogna er meget lun og som skapt for nordisk klima."

"God vogn til å gå turer langs turstier, fortau og om vinteren, MEN ikke i ulendt terreng. Til det kjøpte vi en Phil & Teds istedet.."

"Bra med teleskophåndtak på sportsunderstellet (viktig med høy mann), luftfylte hjul, integrert myggnetting. Kan brukes med barnet mot deg eller fra deg (viktig for oss, mange vogner kan ikke brukes med barnet mot den som triller)."

"Vippen til ryggen på babybagen er super. Men det beste med alt er at man kan snu håndtaket"

"Supert med innsektsnett som er inne i kalesja, åpnes lett med glidelås. Håndtaket kan justeres, slik at man lett kan bytte mellom at barnet sitter mot deg eller fra deg."

"Liker gode luftemuligheter, liker den store plassen i bagdelen. Ikke like fornøyd med sportsvogndelen, litt tung som sportsvogn."

"Understellet på vår vogn er sportsunderstellet, dette er litt dyrere enn det som orginalt følger med, men verd hver krone. Veldig god justering av styre og styret kan vendes uten å ta av bag/sittedel hvis det er nødvendig med tanke på sol/vind. 6. fottrekk til sportsvogndelen. Det følger et med men dette er veldig tynt og er helt svart. Det som er ekstrautstyr er mye tykkere og du får det i fargene til vognen."

"Det er ønskelig med extention til selene da dagens barn er ganske lange og det hadde vært flott om ryggen kunne blitt 10cm lenger på sportsdelen. Sønnen min ligger fullstendig klemt i toppen med hodet og superstramme seler og han er lang og bare 17mnd!"

"Fint med rygg som kan settes opp til sete også i vognbag."

"Vi har slitt med at hjullagerene popper ut og må settes på plass med jevne mellomrom...samt at vi noe ofte må pumpe ny luft i hjula."

"God allroundvogn, men ikke spesielt kjøpesentervennlig."

"Integrert insektsnett. Ikke helt sikker på om jeg liker det. Mye styr å rulle det sammen når det ikke er behov for det. I tillegg fester det seg i borrelåsen og blir stygt."

"Det vendbare håndtaket blir fort løst nede ved der hvor man klapper sammen vogna og det er ubehagelig og irriterende å trille vogna."

"Alt ekstrauttstyr er veldig veldig dyrt, det er dumt".

"Tung å trille i oppoverbakke, ellers perfekt å trille".

Styring og balanse

Meget stabil vogn. Kommentar fa en av testerne: "Min vogn har classic crome understell og en faktor ift. til hvordan den er å styre, er jo at den ikke har svingbare forhjul. Dette får man derimot om man velger Duo s-understell. (Man får i dag 4 ulike understell til Edge Duo og Mondial: Sport, Classic, Classic chrome og Duo s). Jeg opplever classic chrome-understellet som veldig greit å manøvrere selv om det ikke har svingbare forhjul, og dette er sammenlignet med andre firehjulinger jeg har hatt og prøvd (f.eks sportunderstellet og Simo som føles noe tyngre å manøvrere enn dette).

Slitasje

Endel kommentarer på at kalesejen blir falmet og slapp i formen. Og: "regntrekket blir fort formløst og revner og da det ikke er laget noe feste til kalesjen, kommer det av og til lett vann inn". "Det burde også gå an å ta kalesjen lenger fremover ved f.eks regnvær. Ellers har kalesjen holdt seg godt"

Frakt i bil

Mange mener den er enkel å slå sammen, men tung å laste inn i bil. "Dette er en stor og relativt tung vogn. Bør ha stasjonsvogn eller større bil for å lett ta denne vognen ut og inn av bilen." "Den er veldig tung og man må ta av bagdelen for å kunne slå den sammen. Tar også relativt stor plass. Jeg brukte den i bilen i over ett år, så det gikk greit, men bruker den ikke nå som jeg har en som er 10 ganger lettere å bruke i bil".

Spesifikasjoner

Produsent Emmaljunga
Pris 8200
Antall hjul 4
Type hjul Gummi
Sportsvogn JA
Kombiovogn/duovogn JA
Joggevogn
Vekt
Målgruppe - barnas alder/vekt
Sittemål
Liggemål
Mål sammenslått
Regntrekk
Insektsnett

Konklusjon

En av de beste allbruksvognene

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning