spør eksperten:

Samboeren min flyttet ut etter åtte år. Når kan en ny mann møte barna?

– Hvor fort etter et brudd er det innafor å gå på date? Og hvis jeg har flaks og møter en bra fyr, hvor lenge bør jeg vente med å involvere barna?, spør leseren. Eksperten svarer.

Pluss ikon
FELLES VERDIGRUNNLAG: – En fin dating-regel kan være å avdekke sine fem viktigste verdier, sier eksperten.
FELLES VERDIGRUNNLAG: – En fin dating-regel kan være å avdekke sine fem viktigste verdier, sier eksperten. Foto: Getty Images.
Sist oppdatert

Spørsmål:

Samboeren min flyttet ut etter jul etter åtte års forhold, og i starten var bare tanken på å skulle være med en annen mann helt uutholdelig. Men nå har det gått litt tid, og jeg har begynt å tenke på å date igjen.

Hvor fort etter et brudd er det innafor å gå på date? Og hvis jeg har flaks og møter en bra fyr, hvor lenge bør jeg vente med å involvere barna? De er forresten 4 og 6 år gamle.

Svar:

EKSPERTEN: Camilla J.J. Sørensen er parterapeut, sexolog og skribent, og driver Kjærlighetsterapeuten AS.
EKSPERTEN: Camilla J.J. Sørensen er parterapeut, sexolog og skribent, og driver Kjærlighetsterapeuten AS. Foto: Privat.

Samlivsbrudd er tøft, og alle sorgprosesser er ulike. Så fint å høre at du kjenner på at du begynner å bli mer klar for å date. Du kan jo kjenne litt etter hvor du tror du er i sorgprosessen, og hva det er som gjør at du nå tenker på å date igjen? Er du ensom, eller er du klar for ny kjærlighet?

Avklar dine mål med å date, vær ærlig med deg selv og de /den du eventuelt dater, og kos deg!

Noen tips kan være å avklare hva du vil ha, og være realistisk. En fin dating-regel kan være å avdekke sine fem viktigste verdier. Når du har gjort det, kan du raskere få en følelse av om det kjennes riktig med de du dater.

Verdikonflikter er de konfliktene som er vanskeligst å komme seg ut av i et parforhold. Hvis par deler noen av de grunnleggende verdiene, så er utsiktene deres lysere.

Ubearbeidet sorg kan bli med inn i nye relasjoner og jo lengre tid du har med deg og barna til å kose deg i ditt eget selskap, jo bedre er det. Når det kommer til barna så kan være lurt å vente med å involvere dem til du finner en partner som du kan se for deg å ha en fremtid med, eller i det minste er veldig sikker på.

Gi det gjerne litt tid og kjenn godt etter hva som føles riktig. Stol på magefølelsen din.

Lykke til!

Camilla

Les flere spørsmål og svar om barn og familieliv her

Mer fra Klikk+: Samleside | Foreldre | Historier fra virkeligheten

Denne saken ble første gang publisert 29/11 2022, og sist oppdatert 01/12 2022.

Les også