ÅRETS PAPPA:

Da Anders tok Silje som sin kone, valgte han også barna hennes

- Jeg kaller alle barna jentene mine, selv om de to eldste er mine bonusbarn, sier Årets Pappa 2015.

Anders er en tålmodig og leken pappa som er innebandytrener for Bettina Synøve (8) (t.h.) og Nathalie Marie (7) og gjerne tuller og tøyser med minstejenta Amine Johanne (20 måneder).
Anders er en tålmodig og leken pappa som er innebandytrener for Bettina Synøve (8) (t.h.) og Nathalie Marie (7) og gjerne tuller og tøyser med minstejenta Amine Johanne (20 måneder). Foto: Charlotte Wiig
Publisert Oppdatert
Han gjør alt. Jeg er bare en kosemamma.
Silje Trulsrud

Foreldre & Barn- redaksjonen har ikke hatt en lett jobb med å kåre vinneren av «Årets Pappa».

Etter nøye vurderinger og diskusjoner har vi kommet fram til den som fortjener en ekstra honnør for sin innsats ikke bare for familien, men også for venner, naboer og lokalmiljø.

Også i barnehagen til barna våre gjøres det en ekstra innsats for at de skal ha det bra

Årets pappa er en helt vanlig pappa som gjør en uvanlig innsats i hverdagen for alle rundt seg uten å forvente noe tilbake.

Han heter Anders Trulsrud og er bonuspappa til Bettina Synøve (8) og Nathalie Marie (7) og pappa til Amine Johanne (20 måneder).

Gjør det med glede

Anders er ofte alene med alt ansvaret hjemme ved siden av full jobb som servicemedarbeider i kaffebransjen. Kona Silje Trulsrud jobber turnus som miljøarbeider og har i perioder store smerter som følge av psoriasisgikt. Hun er sykmeldt og ute av stand til å bidra hjemme.

– Han pleier meg og tar vare på alle tre jentene. Går på foreldremøter, stiller på dugnad for håndballaget, gjør lekser, vasker hus og klær. Han lager middag og står for alle innkjøp. Han gjør alt. Jeg er bare en «kosemamma», forteller kona Silje Trulsrud, som selv nominerte mannen sin.

Hun forteller at Anders sier han gjør det med glede. For at Silje skal kunne bruke kreftene på å være en blid og glad mamma med minst mulig smerter.

Ta med barna dine på topptur - det finnes mange som er barnevennlige!

Anders har tatt trenerkurs for å trene innebandylaget til de eldste jentene.

Det er aldri nei i hans munn. Trenger naboene hjelp, stiller han opp. Han har stått langt ut på natta og malt lekehuset til nabojenta. Da en eldre dame i nabolaget fikk hjerteinfarkt, handlet han mat for henne, klippet gresset og vannet blomster. En hel kveld spilte han Playstation med en gutt som ser veldig opp til ham på boligfeltet, og 12-åringen gikk lykkelig derfra.

Da Anders fridde til Silje, midt på isen i pausen på en hockeykamp, var han fast bestemt på at nå er det barna som er midtpunktet i livet. Han er bonuspappa til Bettina Synøve (8) (t.h.) og Nathalie Marie (7) og fikk minstejenta Amine Johanne sammen med Silje for knappe to år siden.
Da Anders fridde til Silje, midt på isen i pausen på en hockeykamp, var han fast bestemt på at nå er det barna som er midtpunktet i livet. Han er bonuspappa til Bettina Synøve (8) (t.h.) og Nathalie Marie (7) og fikk minstejenta Amine Johanne sammen med Silje for knappe to år siden. Foto: Charlotte Wiig

Den gangen Anders sa nei

– Jeg får aldri gitt Anders noe tilbake for alt han gjør. Han ønsker ikke noe tilbake. Å nominere ham til «Årets pappa» er min måte å vise min takknemlighet på, smiler kona Silje.

Jeg får aldri gitt Anders noe tilbake for alt han gjør. Han ønsker ikke noe tilbake.
Silje Trulsrud

Leiligheten er full av tente stearinlys, og minstejenta Amine Johanne tuller i sakkosekken sammen med storesøster Bettina Synøve (8). Anders steppet inn med gradert permisjon allerede etter sju uker da Amine ble født.

– Det første ordet Amine sa var pappa. Til Anders store glede. Han er virkelig verdig «Årets pappa», forteller Silje.

Bare én gang har Anders sagt nei. Da hadde han så vondt i hodet at han ikke klarte å hjelpe til.

For Silje har det ikke vært noen selvfølge at Anders skulle ta til seg hennes to jenter som sine egne. For Anders, derimot, var det helt naturlig.

Kom rett fra sykehuset

– Jeg tok et valg da vi ble sammen, at nå er det barna som gjelder. Da jeg tok Silje som min kone, valgte jeg også barna hennes. Jeg kaller alle barna jentene mine, selv om de to eldste er mine bonusbarn. Jeg har bare gjort det jeg følte var riktig, forteller Anders.

Han ble veldig overrasket over nominasjonen, og er en glad og ydmyk vinner.

– Alt det jeg gjør er for å glede barna og hjelpe andre i en hektisk hverdag. Jeg synes det er rart at jeg vinner. Det må være flere som meg der ute, smiler Anders beskjedent.

Han forteller at prisen kom på et tidspunkt da han trengte det som mest. Silje hadde akkurat kommet hjem fra sykehuset med nyrebekkenbetennelse, og selv kom han hjem klokka fire om natta etter å ha besøkt sin syke mor på sykehus.

– Midt i det vonde og triste var det fint å få denne overraskelsen, sier trebarnsfaren.

– Alt er bra med Anders, fastslår Bettina Synøve (8), som gleder seg til å dra på ferie sammen med «Årets pappa» og resten av familien.
– Alt er bra med Anders, fastslår Bettina Synøve (8), som gleder seg til å dra på ferie sammen med «Årets pappa» og resten av familien. Foto: Charlotte Wiig

Kona Silje beskriver Anders som tålmodig, morsom og leken.

– Alt er bra med Anders. Han er trener på innebandylaget for å lære oss å spille, sier Bettina Synøve (8) og tar et godt tak i bonuspappaen sin, som ligger på gulvet og leker med jentene.

Spania er drømmen

Drømmen er å dra på ferie til Spania for reisegavekortet han får i premie som Årets pappa. De drar alle fem. Å reise uten barna er utenkelig for Silje og Anders.

– Det er så vidt vi reiser til Svinesund uten barna. Vi savner de to eldste når de er hos faren sin. Vi er komplett når vi er alle fem, smiler «Årets pappa».

Så snart Foreldre & Barn er ute av døra, skal han sette seg ned å gjøre ferdig den teoretiske oppgaven til trenerkurset han holder på med.

«Årets pappa» Anders Trulsrud skal ta med seg hele familien på ferie! Premien var nemlig et gavekort på kr 20 000 fra Star Tour.
«Årets pappa» Anders Trulsrud skal ta med seg hele familien på ferie! Premien var nemlig et gavekort på kr 20 000 fra Star Tour. Foto: Charlotte Wiig

Alt for barna og familien.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning