Besafe Izi Combi

God komfort, praktiske utfordringer.

Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God komfort

+ Flere sittestillinger

+ Barnet sitter høyt

- Vanskelig å flytte mellom biler

- Stor stol som kan ta vel mye plass i mindre biler

- Kronglete rengjøring

Besafe Izi Combi finnes i to versjoner, med og uten Isofix. Stolen får mange positive tilbakemeldinger når det gjelder komfort, men er vrien å flytte på og montere.

Monteringen er enklere med Isofix, utfordringene med regulering og flytting er de samme for begge versjonene. Snittpoengsummen er 4,1.

Regulering og flytting

Brukere av begge versjoner (Isofix/setebelte) synes det er svært kronglete å flytte setet mellom biler. De fleste er ellers fornøyd med reguleringen av stropper og stillinger.

Komfort

Komfortmessig en veldig god stol mens barnet er relativt lite. Flere mener komforten er mindre bra lenge før vektgrensen på 18 kg er nådd. Bratt sittestilling, syns noen. Ellers godt fornøyde brukere.

Montering og brukerveiledning

Her kommer det an på om du har versjonen som skal festes med Isofix eller setebeltene. Brukerne som har setebeltefeste gir i snitt karakter 3, mens Isofix-brukerne gir 5. Det er mange tilbakemeldinger på vanskelig montering fra de som har setebelte-versjonen: "Monteringen er i prinsippet enkel, men det er vanskelig å få tredd beltet gjennom den røde festeanordningen på bøylen på riktig måte - vanskelig å få beltet gjennom på riktig måte sånn at vridninger på beltet mellom bøylen og festet i bilen unngås." Setet er plasskrevende både i lengde og bredderetningen. Sammenlignet med andre bakovervendte seter tar det mye plass i bilen i forhold til hvor god plass barnet har i setet.

Rengjøring

Blandede erfaringer, her er en: "Trekket er vanskelig å ta helt av, og kan ikke vaskes på mer enn 30 grader. Svært upraktisk og uhygienisk når barnet kaster opp i bilen. Det tar lang tid å ta av trekket."

Spesifikasjoner

Produsent HTS Besafe
Pris 5000
Vektklasse 0-18/9-18 kg
Festesystem Isofix eller setebelte og forankringsseler- to ulike versjoner
Sitteretning Kombi

Konklusjon

Komfortabel stol med endel praktiske ulemper.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning