Troll 22L

Testens vinner!

Publisert Oppdatert

– Denne tiltaler meg umiddelbart. Den virker nettere enn de andre, samtidig som det går an å ta ut ryggplaten. Det er fint for en liten person slik at platen ikke kommer over nakken eller nedfor hoften, sier Paulik. 

Opstad Nilsen er enig.

– Denne sekken er den som gir best mulighet for riktig pakking. Det er god inndeling av hovedlommene, i tillegg til at det er gode muligheter for å stramme inn sekken på sidene, sier hun.

Dette er også den eneste sekken som gir mulighet for å stramme inn hovedlommen på innsiden av sekken for å få flyttet tyngdepunktet enda mer inn mot ryggen.

Tre rygg-muligheter 

Her kan du velge tre forskjellige stivhetsgrader på ryggen: Du kan enten ha i platen slik at ryggen er helt stiv, du kan ta ut spilene på midten slik at du får en mellomting, eller du kan ta ut hele platen slik at ryggen blir myk. Dette er spesielt optimalt hvis ryggplaten er litt for stor.

Ryggplaten kan da settes inn etter hvert som barnet vokser.

- Det gjør ingenting om ryggen på skolesekken er myk. Det begynner først å spille noen rolle når en skal bære over 20 kilo. Det eneste negative med en sekk uten ryggplate er at den ikke kommer til å stå like godt av seg selv, noe som i mine øyne ikke er viktig i forhold til bærekomfort, sier Opstad Nilsen. 

Sekken får også pluss for enkle reguleringsmuligheter.

- Her er det tydelig hvor det kan justeres. Spennene er også enkle å håndtere. I tillegg er den godt utstyrt med reflekser, men riktignok ikke like godt som noen av de andre i testen, sier Paulik.

Dette er den eneste sekken i testen der det er mulig å ta ut ryggplaten, noe testpanelet ser på som avgjørende. Dette er også den eneste sekken som gir mulighet for å stramme sammen hovedlommene innvenig med en ekstra reim. Det er noen av grunnene til at sekken fra Troll stikker av med seieren denne gangen.

Justeringsmuligheter

Sekken fra Troll scorer godt på alle justeringsmulighetene. Sekken er utstyrt med stramming på sidene, brystreim, toppstramming og hoftereim. I tillegg går det an å stramme inn hovedrommet innvendig.

Praktiske løsninger

Spennene er enkle og logiske, og er godt tilpasset små barnehender. Testpanelet ser på denne sekken som den med best praktiske løsninger innvendig.

Bærekomfort

Dette er ikke testens letteste sekk, men heller ikke den tyngste. Stort pluss for at ryggplaten kan tas ut og at ryggen kan stilles inn på tre forskjellige stivhetsgrader.

Utstyr og reflekser

Testpanelet kunne gjerne ha ønsket seg flere reflekser, men det er ikke kritisk. Regntrekk følger med.

Spesifikasjoner

Produsent Troll
Pris 499
Utsalgssted Coop, reiseeffekter.no m.fl.

Konklusjon

Tiltalende sekk som vinner på de gode reguleringsmulighetene.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning