Test av skole- og barnehagesekker

Her er den beste skolesekken

Helsports tursekk vinner testen.

TESTVINNER: Denne sekken fra Helsport vinner vår test av skolesekker.
TESTVINNER: Denne sekken fra Helsport vinner vår test av skolesekker. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen
Publisert Oppdatert

Om vurderingen

Dette er vektlagt:

*Er selene formsydde og godt tilpasset?

*Hvordan sitter sekken på ryggen, hvordan er lengden på sekken og hvordan er dimensjonen på sekkeposen?

*Hvor praktisk er sekken - er den bra i regnvær, hvordan virker spennene, har den praktiske rom og er innstillingene lette å justere?

*Pris er ikke vektlagt. Alle priser er ca-priser.

Sekkene er vurdert for Foreldre & Barn av fysioterapeut Ragnhild Bech og kiropraktor Elisabeth Aas-Jakobsen. Barna som prøvde sekkene: Ane Sviland (6), snart førsteklassing, Timon Christian Iegland Moan Paus (6), snart førsteklassing, og Oskar Sviland (4), som går i barnehage.

Sekkene er lånt direkte fra produsent. Trollsekkene er prototyper. Ifølge produsenten kan det bli gjort små endringer på sekkene som kommer i butikk til høsten. Dette er i så fall ikke store justeringer som har vesentlig betydning. Alle sekkene er prøvd på barn i aktuell alder.

Før barna prøvde skolesekken ble den fylt med diverse som det er realistisk å ha med til skolen (matboks, drikkeflaske, A4-perm, samt en bok).

Det er ikke gitt karakter til sekkene på bakgrunn av at en sekk som sitter perfekt til ett barn, kan bli helt feil til et annet.

Helsport er ekspertenes favoritt både som barnehage og skolesekk. Sekkene er vurdert ut fra hvor gode de er å bære for barn.

Lette og praktiske testvinnere

- De har et bedre bæresystem, de er gjennomgående lettere, de har mindre unødvendig ekstrautstyr og en smalere sekkepose. En ulempe er at de mangler bunnplate til å beskytte bøkene, påpeker kiropraktor Elisabeth Aas-Jakobsen.

Hun har vurdert sekkene sammen med fysioterapeut Ragnhild Bech.

Dette er vektlagt i testen:

* Er selene formsydde og godt tilpasset?

* Hvordan sitter sekken på ryggen, hvordan er lengden på sekken og hvordan er dimensjonen på sekkeposen?

* Hvor praktisk er sekken - er den bra i regnvær, hvordan virker spennene, har den praktiske rom og er innstillingene lette å justere?

* Pris er ikke vektlagt. Alle priser er ca-priser.

Karakterfri test

Alle sekkene er prøvd på barn i aktuell alder: Ane Sviland (6), snart førsteklassing, Timon Christian Legland Moan Paus (6), snart førsteklassing, og Oskar Sviland (4), som går i barnehage.

Det er ikke gitt karakterer til sekkene fordi en sekk som passer perfekt til ett barn, kan sitte helt feil på et annet.

Før barna prøvde skolesekkene ble de fylt med gjenstander det er realistisk å ha med til skolen: matboks, drikkeflaske, A4-perm samt en bok.

Ta med i butikken: Huskeliste når du skal kjøpe skolesekk

Se video: Slik finner du riktig skolesekk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning