Test av navnelapper

Stor test av navnelapper

Navnelapper til barn har store prisforskjeller - og få andre forskjeller.

PRIS SKILLER MEST: Kvaliteten er stort sett god. Det er service og pris som skiller mest i de ulike nettbutikkene du kan bestille navnelapper fra.
PRIS SKILLER MEST: Kvaliteten er stort sett god. Det er service og pris som skiller mest i de ulike nettbutikkene du kan bestille navnelapper fra. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen, HM FOTO/Foreldre og Barn
Publisert Oppdatert

Slik testet vi

  • Samtlige merkelapper er festet til klær, drikkeflaske, matboks og sko i henhold til bruksanvisningene.
  • Alle lappene har gjennomgått
  • ti vask i vaskemaskin eller oppvaskmaskin.
  • Vaskeanvisningene er fulgt.

Testkriterier

Det er lite som skiller kvalitetsmessig mellom lappene.

Vi har derfor lagt mest vekt på følgende i denne testen:

  • Pris
  • Leveringstid
  • Kvalitet på nettsiden
  • Enkel betaling
  • Design og kvalitet på lappene

Prisen er laveste pris inklusive evt. gebyr for porto/frakt.

Merking av klær og utstyr er smart for at ting ikke skal bli borte i barnehagen. Mange barnehager krever at alt av eiendeler som barnet har med seg, skal være godt merket.

På den måten blir det lettere for de ansatte å holde styr på alle klærne, og for den lille å kjenne igjen sine egne ting. Det finnes mange måter å merke klær og utstyr på.

Det enkleste er å bruke en merkepenn som tåler vask. Disse kan brukes på både klær, sko og annet utstyr. De er drøye i bruk og rimelige i pris.

Et navnestempel er også en svært enkel måte å merke klær på, men det kan ikke brukes på for eksempel matbokser eller andre harde flater, fordi stempelet ikke fester seg.

Klistrelapper er enkle i bruk, men de fleste kan bare brukes på harde flater, ikke på klær. Navnelappen som klistres egner seg godt til matbokser, flasker og termoser. En slik navnelapp kan også brukes på regntøy og gummistøvler.

Strykelapper egner seg til de fleste klesplagg som tåler stryking. Navnelappen som strykes på, sitter som regel bedre på bomull enn ull, men kan med fordel strykes direkte på vaskelappene. Husk å stryke en slik navnelapp så lenge som bruksanvisningen sier, så sitter den best. Det finnes også såkalte broderilapper som sys på plagget for hånd eller med maskin. Disse har vi ikke med i denne testen.

Liten forskjell

Foreldre & Barn sin test viser at det ikke er store kvalitetsforskjeller på klistrelapper og strykelapper.

Etter ti vask satt alle navnelappene godt fast på plagget, drikkeflasken og matboksen vi brukte i testen.

Lappene holdt fasongen, og skriften var uforandret. Så her er det bare å gå etter pris og design!

Vi testet også tre merkepenner. "Edding laundry marker" fra bokhandelen var desidert best, mens penneblekket fra Sabo og Claes Ohlson ble betydelig falmet allerede etter to vask på 30 grader.

Etter 10 vask var skriften nesten borte. På matboksen ble også skriften falmet etter bare et par vask i oppvaskmaskin.

Merkepennen fra Edding, derimot, sitter like godt på matboksen og er nesten ikke falmet etter ti vask av klærne.

Stempler

De to stemplene vi testet, er det også stor forskjell på. Stempelet fra Nordic Print er betydelig mer holdbart enn stempelet fra Navnestempel.

Vi har også sett på spesiell skomerking, som er ganske nytt. Skolappene er formet som en halvmåne og klistres enkelt på sålen i barnas sko og støvler.

Lappen plasseres i hælen, slik at barna enkelt ser lappen når de tar på seg skoen. Vi testet noen fra Smartlapper, og de satt like godt i skoene etter en ukes bruk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning