Test av duovogn

Bugaboo Fox

Testens vinner.

BUGABOO FOX: Super som byvogn. Super manøvrerbarhet, lav vekt.
BUGABOO FOX: Super som byvogn. Super manøvrerbarhet, lav vekt. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Publisert Oppdatert

Vognen er preget av at produsenten har jobbet for å få ned vekten. Det gir et noe spinkelt, men likevel solid inntrykk. Det er førsteinntrykket. Konstruksjonen er smart, sittedel og bag har samme ramme, med to ulike innredninger. Justeringer og innstillinger er en blanding av smarte og litt tuklete. Låsing av hjulene, høydejustering av selene og innstilling av setesposisjonen er eksempler på hvordan ting bør gjøres.

Høydejusteringen av håndtaket er vi ikke like imponert over. Men bremsen liker vi. Den tråkkes ned enten du skal låse eller løse ut. Vognen har en stor og god kalesje, den er suveren. Likeledes er det gode posisjoner på sittedelen, men fotstøtten kan ikke justeres. Å slå sammen vognen kan føles litt omstendelig før du få taket på det. Det går i to vendinger, og noen ganger må det overtalelse til for at den skal gå helt sammen.

Vognen kan slås sammen med sittedelen begge veier, den kan også slås sammen med sovedel. Når vognen er slått sammen, står den fint på høykant.

Håndtaket har godt grep, og den klarer seg greit i ulendt terreng, men blir underlaget for løst, sliter den. På trange steder, derimot, er vognen en drøm å manøvrere. Her lystrer den alle ønsker, selv med bare én hånd på grepet. Vognen har også en stor bagasjekurv som er enkelt tilgjengelig.

Alle tekstiler kan tas av og vaskes i maskinen. Vognen slår ikke trehjulingene på trilleegenskaper og framkommelighet, men den er overlegen på manøvrering.

Pluss: Super som byvogn. Super manøvrerbarhet, lav vekt.

Minus: Ikke den enkleste å legge sammen.

Vekt vogn:

Vektgrense barn: 9,9 kg 0–17 kg

Pris: Kr 11 540 (kommer med ligge- og sittedel)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning