Se opp for feilmerking:

Reklamen sier den tåler -20º, støvelen sier -5º

Anita skulle slå til på Europris sitt gode tilbud.

FEILMERKET: Allværsstøvlene fra Europris tåler minus tjue i annonsen og minus fem på etiketten. Du kan trygt kjøpe støvlene og slippe ungene ut i vinterkulda, for annonsen stemmer.
FEILMERKET: Allværsstøvlene fra Europris tåler minus tjue i annonsen og minus fem på etiketten. Du kan trygt kjøpe støvlene og slippe ungene ut i vinterkulda, for annonsen stemmer. Foto: Anita Benjaminsen
Publisert Oppdatert
FEILMERKET: Merkelappen viser at støvelen bare tåler minus fem, mens virkeligheten er en annen.
FEILMERKET: Merkelappen viser at støvelen bare tåler minus fem, mens virkeligheten er en annen. Foto: Anita Benjaminsen

Europris markedsfører allværsstøvler til barn som tåler ned til minus tjue grader. Støvlemerkelappen forteller en annen historie.

Les også: Her handler du de beste barneklærne på nettet!

– Jeg dro ned til Eurorpris etter å ha sett annonsen, men da vi fant støvlene i butikken fikk jeg brått se at det sto noe annet på dem enn i avisen.

Der står det at de bare tåler fem minusgrader, og da kan man jo like gjerne kjøpe vanlige gummistøvler med ullsokker oppi, sier Anita Benjaminsen.

Hun synes det er rart at støvlene tåler såpass få kuldegrader, og endte med å kjøpe Viking vintersko til barnet sitt i stedet.

– Jeg synes jo det var flotte støvler, og for mitt barn som er høyvristet passet de kjempefint. Men når de ikke tåler det jeg trodde ble det bomtur, sier hun.

Stemmer likevel

Nå kan Europris fortelle at det er støvlene som er feilmerket, ikke annonsen.

– Informasjon på merkelappen: «Støvlene tåler kulde ned til – 5 grader», er dessverre feil. Riktig informasjon er gitt i kundeavisen, det vil si «støvlene tåler kulde ned til – 20 grader», forteller markedssjef i Europris, Kathrine Hoff.

Feilen har oppstått i forbindelse med korrekturlesing av etikett internt hos Euiropris.

– Materialet og produksjon er den samme som for Viking Cherrox, og er garantert fra produsent til å tåle -20 grader! Merkelappen vil bli rettet opp slik at også denne gir riktig informasjon, lover markedssjefen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning