Reise TIL THAILAND MED BARN

Reis til Thailand med barna

Her er fire Thailand-ferier for deg med baby. Kanskje du reiser i barselpermisjonen?

IDYLLISK: Hva med å flytte hele barselpermisjonen til Thailand? Det er lettere å finne roen her på den avsidesliggende øya Koh Chang, for eksempel.
IDYLLISK: Hva med å flytte hele barselpermisjonen til Thailand? Det er lettere å finne roen her på den avsidesliggende øya Koh Chang, for eksempel. Foto: Foto: Vibeke Montero.
Publisert Oppdatert

Å reise bort under barselpermisjonen kan gjøre babytiden om til en ekstra lang ferie. Hvorfor ikke ta turen til Thailand? Det er dit alle småbarnsfamilier bør dra. Til orkidéenes, kokosnøttenes og elefantenes land. Perfekt for barselpermisjonen.

Det begynner allerede på Gardermoen. Er dere så heldige at dere flyr med Thai Airways, smiler og duller innsjekkingspersonalet med babyen allerede i ombordstigningskøen. Og planlegger dere godt er det ikke noe problem å fly langt med små barn.

Og du kan reise nesten overalt i Thailand. For på permisjonsferie er fokuset veldig nært. Det er ikke lenger uteliv og adrenalinaktiviteter som frister, men muligheten til å kanskje ta en dukkert mens lillegull tar en siesta under parasollen.

1. Phuket: Trygg, turistifisert og stor

Det går direktefly fra Oslo til Phuket, og det betyr mye når man reiser med en baby.

Vibeke Montero (40)

Frilans reisejournalist og fotograf.

Mamma til Siena (10) og Mattis (13).

Elsker å reise, og driver reisebloggen Bortebest.no med Inga Ragnhild Holst.

Personlig synes jeg Phuket er litt for kjedelig og altfor turistifisert, samt at strendene her ikke er så lekre som andre steder i Thailand.

Men for all del, Phuket er en bra base for familier som vil ha det trygt og godt. Her finner du rikelig med butikker som selger bleier, barnemat, medisiner og alt du måtte trenge. Det eneste som ikke er så lett å finne er solhatter til babyer, så ta med et lite utvalg.

Litt nord for Phuket ligger Khao Lak, og her er forholdene mindre enn i hektiske Phuket. Om kvelden kan du spise på små, hyggelige restauranter inne i sentrum, som ikke er stort mer enn en lang gate med et par sidegater.

Det er også gode shoppingmuligheter på typisk thaivis med mange små butikker som selger klær og dilldall. Vi har testet hotellet Mai Khao Lak som bestilles gjennom Star Tour, og var fornøyde med beliggenheten rett på en flott strand. Fasilitetene på hotellet var også flotte, med store bassengområder, bra spa og egne swim in/swim out-rom.

Les også: Ta med barna på ferie i eget land

2. Ko Chang: Avsidesliggende øyperle

Innerst i Siambukta, ved grensen til Kambodsja, ligger Ko Chang.

Det er en ganske stor øy, faktisk er den Thailands tredje største, men den er likevel ikke så utbygd. Vestsiden er mest populær, og det er her du finner flest hotell, restauranter, gode strender, vakre solnedganger og strandbarer.

Mange backpackere har Ko Chang på sin rute gjennom sørøst-Asia, men vel så mange av de tilreisende er voksne par som har søkt seg bort fra de mer typiske øyene rundt Krabi og Phuket. På denne øya finner du ikke så mange butikker, og heller ikke noe stort sentrum.

Du reiser direkte til Bankok fra Oslo. Fra Bangkok tar du buss til havnebyen Tra. Turen tar fem timer, og koster cirka hundre kroner per person. Derfra tar du ferge til Ko Chang, overfarten tar en knapp halvtime og koster førti kroner.

3. Koh Lanta: Eksotisk øy med barnevennlige forhold

Koh Lanta er en sånn øy som enten føles akkurat passe stor, eller bittelittegrann for liten etter en uke.

Det kommer an på eventyrlyst og alder på barna. Fordelen er at øyparadisene i Krabis skjærgård bare ligger en liten båttur unna.

FINN ROEN: Vi leide båt på Koh Chang, og fant denne øde stranden.
FINN ROEN: Vi leide båt på Koh Chang, og fant denne øde stranden. Foto: Foto: Vibeke Montero.

Svenskene har valfartet til Koh Lanta i mange år, og spesielt mange gjør det i forbindelse med permisjonstiden. Så mange faktisk, at det har blitt bygd to svenske skoler på øya.

I svenskenes kjølevann har det dukket opp et godt helsetilbud på øya, og det er jo også et viktig element når man reiser med barn.

Les også: Hit reiser du på familieferie i Italia!

4. Koh Muk: Harmoni i havgapet

En av mine favorittøyer er Koh Muk, som ligger en times båttur fra Koh Lanta. Øya har bare vært på turistkartet i et par år, og her føler du deg så langt avgårde fra omverdenen som overhodet mulig.

VAKKERT: Koh Muk er en bitteliten øy utenfor Krabi. Fin for foreldre, og derfor fin for babyer.
VAKKERT: Koh Muk er en bitteliten øy utenfor Krabi. Fin for foreldre, og derfor fin for babyer. Foto: Foto: Vibeke Montero.

Jeg bodde på Charlie Beach Resort, som egentlig bare er et helt gjennomsnittlig resort med bungalower i sanden. Likevel hviler det en egen stemning på denne stranda.

Kanskje fordi man nyter uforstyrrede solnedganger, kveld etter kveld? Kanskje fordi kokosshaken jeg serveres på klipperestauranten Viewpoint er den beste jeg har smakt i hele Thailand?

Jeg tror det er fordi man føler en helt annen ro og frihet her enn på andre øyer hvor turismen har slukt naturens ro.

Dette er på ingen måte ment å være en komplett Thailandguide, bare en inspirasjon til steder jeg har sjekket ut.

Denne artikkelen har tidligere vært publisert på bloggen bortebest.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning