Test av posesaus

- Denne smaker vondt og har ikke noe med saus å gjøre

Men noen av de 39 sausene kom svært godt ut av testen.

TEST AV POSESAUS: Enkelt, men godt? Vi har testet 39 forskjellige posesauser.
TEST AV POSESAUS: Enkelt, men godt? Vi har testet 39 forskjellige posesauser.
Publisert Oppdatert

Om testen:

Posesausene i denne testen er handlet på Ica, Coop, Rema 1000 og Kiwi. Alle er kjøpt inn samme dag, og det ble sjekket at ingen av posene hadde gått ut på dato.

De 39 sausene ble testet i to puljer på 19 og 20 på to ulike dager for å gi panelets ganer en pause.

Alle sausene ble tilberedt etter anvisninger på pakkene, og servert til panelet i engangskopper med nummer på. De fikk vite hva slags saus de skulle smake på, men ikke produsent eller merke.

Etter å ha smakt på sausene fylte panelet ut et evalueringsskjema og ga terningkast en til seks. Hele skalaen ble brukt.

Sausene ble testet av Elna Høyer-Dahl, redigerer i Maison Mat & Vin, Christopher Sjuve matredaktør i Klikk.no og kjøkkensjef Victor Ramos fra ISS.

I en travel hverdag er det mange som velger å benytte seg av posesauser som en del av middagstilberedningen. For det er nemlig ingen av sausene her som det tar mer enn fem minutter å lage. Og det er ingen av sausene man må tilsette mer enn maks to ingredienser.

Derfor har Klikk.no valgt å teste 39 posesauser som er å få kjøpt i stort sett alle daglivarebutikker rundt om i landet.

Siden det er mange sauser, har vi under sortert dem i kategorier. Kategoriene er: bernaisesaus, kjøttkakesaus, soppsaus, viltsaus, peppersaus, kyllingsaus, rødvinssaus, brun saus og fiskesaus.

De beste sausene

De sausene som gjorde det helt klart best og som fikk terningkast fem av ekspertpanelet er bearnaisesausen fra Ica og Toro Kantarell- og Sjampingjongsaus, som fikk en sekser av Sjuve og to femmere av Høyer-Dahl og Ramos.

Toro RoséppersausKnorr fløtesausKnorr kremet fiskesausToro Hollandaisesaus og er de andre sausene som får terningkast fem.

Smakspanelet bestod av Elna Høyer-Dahl, redigerer i Maison Mat & Vin, Christopher Sjuve, matredaktør i Klikk.no og kjøkkensjef Victor Ramos fra ISS. De var alle overrasket over hvor stor forskjell det var på sausene, og har gitt både terningkast en og seks.

Ingen seksere

- Jeg har ikke gitt noen seksere. For at jeg skal gi en sekser må sausen tilfredsstille mine krav til aroma, smak, konsistens, og farge, og det tror jeg blir vanskelig med posesauser, sier Ramos.

Selv om panelet ikke alltid har gitt det samme terningkastet, har det helt klart vært enighet om hvilken ende av skalaen et produkt ligger i.

Syntetiske smaker

Den sausen som gjorde det desidert dårligst var bearnaisesausen fra Knorr. Den fikk terningkast to av Ramos og terningkast en av Høyer-Dahl og Sjuve.

- Problemet med mange av posesausene er disse ubeskrivelige syntetiske smakene som ofte gir en litt merkelig bismak. Men det kan godt hende de er med på å heve smaken og at man kanskje hadde savnet dem om de ikke var der, sier Sjuve.

Les mer om alle 39 sausene her:

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning