Test av pølsebrød

Vinneren er de eneste brødene som ikke har vært fryst

- De er store, ser pene ut og har en fin konsistens.

TEST AV PØLSEBRØD: Vi har testet 12 forskjellige typer pølsebrød.
TEST AV PØLSEBRØD: Vi har testet 12 forskjellige typer pølsebrød.
Publisert Oppdatert

Pølsebrød er et produkt de færreste tar bryet med å bake selv, og utvalget av pølsebrød i butikkene blir stadig mer variert. Har du opplevd at pølsebrødene er så tørre at de ødelegger hele pølsefesten? Det synes ikke vårt testpanel er det minste rart, for da vi testet 12 typer pølsebrød var det langt mellom godbitene.

- Tørt og smakløst, var testpanelets dom over de fleste produktene i testen.

Testvinner fikk terningkast 4

Til å teste pølsebrødene fikk vi med oss pølsemakermester Tore Teigen, og kokk og grillekspert Jan Ivar Nykvist. De var ikke så voldsomt imponert over smaken på pølsetilbehøret, og ga ingen av produktene bedre score enn terningkast 4. 

De beste pølsebrødene i testen var "Coop myke og luftige pølsebrød", som faktisk er ganske myke og luftige. De smaker til og med ferskt, selv om de gjerne kunne vært mindre søte og dermed ikke så "bolle-aktige". 

I motsetning til andre brødvarer, er ikke pølsebrød bakt samme dag som de selges. De kan selges inntil et år etter at de er bakt, og ligger i fryseren helt frem til de leveres i butikken.

Kjøp fryste pølsebrød 

- Triks nummer 1 hvis du skal kjøpe pølsebrød, er å kjøpe dem fryst. Da kan du tine dem selv rett før du skal bruke dem, og de vil kjennes langt ferskere enn om de har ligget 14 dager i butikken, råder kokk og grillekspert Jan Ivar Nykvist.

Har de ikke fryste pølsebrød i din butikk, sjekk i hvert fall holdbarhetsdatoen. De fleste pølsebrød inneholder nemlig konserveringsmidler slik at de kan ligge 14 dager i butikken etter at de er tatt opp fra fryseren. Det sier seg selv at bakst som blir lagret så lenge før bruk ikke kjennes spesielt ferskt.

Dette preger de fleste av pølsebrødene i testen også - det er lite smak og en heller tørr smaksopplevelse å spise pølsebrød uten pølse, ketsjup og sennep oppi. 

- Her var det mye dårlig, konkluderer pølsemakermester Tore Teigen, og får støtte av sin kollega i testpanelet, Jan Ivar Nykvist.

Del dem opp selv

Synes du det er praktisk at pølsebrødene er delt opp på forhånd? Mulig det, men det gjør også at de blir veldig fort tørre.

- Kjøp heller pølsebrød som ikke er delt opp, da holder de seg saftige litt lenger, råder testpanelet.

Og er du lei av klissete og/eller tørre pølsebrød fra butikken, kan du også bake dem selv. Det er ikke vanskeligere enn å bake rundstykker.

Les også:

10 supre oppskrifter med kjøttdeig

Disse grillene griller best

Stor test av skivet bacon

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning