Lag pannekaketog

Lag tidenes kuleste pannekaketog

Det ser imponerende ut og blir garantert en vinner i neste barnebursdag.

Publisert Oppdatert

KOMMENTAR:

Med dette pannekaketoget blir du populær blant barna.

Det er ikke noe man har tid til i en travel hverdag, men når timeplanen gir rom for det er det lett å imponere både store og små.

Ingredienser:

6 egg

225 g. hvetemel

6 dl. helmelk

3 ss. smeltet smør

1 knivsodd salt

Fremgangsmåte:

* Bland sammen egg, mel, salt og halvparten av melken til en tykk røre. Tilsett resten av melken og smøret, og visp for hånd til røren blir jevn og uten klumper. Erstatt gjerne litt av melken med fløte. Synes du røren blir for tykk - tilsett litt mer melk.

* La røren svelle en time i kjøleskapet.

* Kunsten når du steker er å få pannekakene så tynne og jevnt stekte som mulig. Stek på middels sterk varme.

For selve stekemetoden, sjekk videoen i toppen av saken!

Vant konkurranse

Togideen kom til da jeg ble med i Tine Matsans sin utfordring til bloggere om å lage den kuleste pannekakekunsten. Jeg ble kjempeglad da jeg vant konkurransen.

Tjodunn Dyrnes

Tjodunn driver bloggen Smaken av Oslo. Hun er en del av en matglad familie, og bloggen har derfor mat i fokus.

Det hele begynte i 2014 som et familieprosjekt. Hver uke hele året skulle familien besøke et spisested i Oslo og fortelle om opplevelsene på bloggen.

Målet var å lære Storm, som da var åtte år, om ulik mat og matkulturer.

Tjodunn er frilanser for blant annet Maison Mat & Vin og andre magasiner.

Målet er å dele enkle og morsomme oppskrifter alle kan få til.

Les mer på bloggen Smaken av Oslo.

Hjemme hos oss er det nemlig mannen min, Per, som er pannekakemesteren. Når vi har pannekaker er det alltid han som lager maten og det er bestandig hans gode oppskrift vi bruker.

Men denne gangen fikk jeg leke meg og tegne med røre i stekepanna - og det var supergøy! Litt skummelt først, for det er så varmt og går så fort, men når jeg skjønte at jeg bare måtte være litt tøff og kaste meg ut i det gikk det bedre.

Bestemme motivet

Å bestemme seg for hva motivet skulle være var heller ikke så enkelt. Det ble Skrik av Munch, mennesker og drager før jeg landet på pannekaketoget. Det kule med toget er at det blir fint og at man kan lage mange vogner som både barn og voksne kan fylle og dekorere med ting de liker.

Toget suser avgårde på skinnegang av lakrislisser og i vognene har det syltetøy, krem, frukt og bær. Til en bursdag kan man også fylle med godteri.

Fordi det ble mye prøving og feiling før jeg fikk dreisen på pannekakene ble det flere dager med pannekaker til middag hjemme hos oss. Gjett om det var populært!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning