Kreative mat-hacks

Matpakkene barna vil elske

Overrask de små med en matpakke som er til å spise opp. Søte dyr eller sterke farger vil garantert falle i smak.

Nei, matpakkene skal ikke se slik ut hver dag, men disse er faktisk ganske enkle å lage en dag det flommer over av kreativ energi.
Nei, matpakkene skal ikke se slik ut hver dag, men disse er faktisk ganske enkle å lage en dag det flommer over av kreativ energi. Foto: Sonia Huanaca Vold
Publisert

Morgenen er for mange småbarnsforeldre den travleste tiden på døgnet. Tenner skal pusses, sokker skal på og alle mann alle skulle helst vært ute av huset for lengst. At det å leke kreativ kunstner på kjøkkenet ikke står øverst på prioriteringslisten, er forståelig. Likevel er det hyggelig å av og til kunne overraske de små. Og det er ikke mye som skal til for å briljere og begeistre på matpakkefronten.

Den enkleste måten å lage en eventyrlig matboks på, er å velge et tema og ta i bruk matchende elementer. Er barnet ditt fascinert av skogen, jungelen eller regnbuer? Bruk fantasien og skjær opp det du trenger kvelden før slik at det hele går lett som en lek på morgenkvisten.

Les også: Sommerlige fruktsnacks

Bamsefar i skogen

Toastbrød er et perfekt utgangspunkt for å lage ulike dyreansikter.

Denne kan også være gøy for barna å lage selv under lørdagsfrokosten.
Denne kan også være gøy for barna å lage selv under lørdagsfrokosten. Foto: Sonia Huanaca Vold

Noe av det enkleste, som også barna får til å lage selv, er bamsefjes. Alt du trenger er et brunlig pålegg som for eksempel prim, samt bananer og blåbær. Du kan også bruke hvit kremost om du vil lage isbjørn.

Når det kommer til innpakning, finnes det mange valgmuligheter. Bivokspapir har ofte dekorative mønstre som alene kan gjøre en traust matpakke litt mer gøyal. Dessuten er det et miljøvennlig alternativ til plast. Det kan brukes om og om igjen, og kan enkelt skylles og vaskes.

Tips!

Gjør bamsetemaet komplett ved å legge til skogsbær. Bjørnebær er i sesong i august!

Les også:

Regnbuelunsj

Barn elsker farger, og ved spesielle anledninger er det gøy å gå litt bananas med konditorfarger.

En fargerik overraskelse, for eksempel når barna har bursdag.
En fargerik overraskelse, for eksempel når barna har bursdag. Foto: Sonia Huanaca Vold

Et kjapt googlesøk viser hvordan du kan lage konditorfarge selv ved hjelp av naturlige ingredienser, om du foretrekker det. Velg et lyst smørepålegg, som kremost, bland inn ønskede farger og smør på brødskiven.

Bruker du en matboks med flere rom, kan du fylle opp med matchende snacks.

Har du falske tatoveringer liggende? Pynt opp bananer eller kokte egg med skall før du legger det i boksen.

Les også: Lag tacoskjell av gulrotrestene

Små kuler av melon og dragefrukt er også svært dekorativt. Det lages på 1-2-3 ved hjelp av et parisiennejern – en liten kuleskje som selges i de fleste butikker som selger kjøkkenutstyr.

Tips!

På en bursdag kan en søt ost med mandarin- og ananassmak få et dryss med kakestrø.

Jungelløve

Et rundt polarbrød med litt ost og skinke forvandles til en løve.

Litt jobb er det, men det blir brølende godt.
Litt jobb er det, men det blir brølende godt. Foto: Sonia Huanaca Vold

For å få litt fargespill som fremhever manken, er det lurt å bruke både gulost og cheddar som du skjærer i ønsket form. Fest alle bitene sammen ved hjelp av kremost.

Munn og øyne lager du med nori-papir, som du finner i sushi-hyllen i butikken. Klipp ønsket form med en saks og fest med den ruglete siden ned ved hjelp av litt vann.

Matchende snacks som paprikastaver eller en gulrot passer godt til!

Tips!

Nori-papir kan brukes til å pynte alt fra brødskiver til ris. Søk på «nori cutter» på eBay og Etsy om du ønsker søte utstikkere som gjør pyntingen enda lettere!

Les også: Så mye bør du bruke på mat i måneden

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning