ting å gjøre med barna i helgen

Helgeaktiviteter du kan gjøre sammen med barna

Gå en tur, dra i svømmehallen eller lag noe godt til dessert.

TING Å GJØRE MED BARNA I HELGEN: Det finnes alltid gode grunner til å finne på noe morsomt med barna i helgen. Her finner du 13 tips.
TING Å GJØRE MED BARNA I HELGEN: Det finnes alltid gode grunner til å finne på noe morsomt med barna i helgen. Her finner du 13 tips. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Det finnes alltid gode grunner til å finne på noe morsomt i helgen. Her finner du 13 tips.

Lokale attraksjoner som for eksempel en urtegård, et glassblåseri eller et nedlagt fyr er perfekte steder for familieutflukter i helgene.

Det viktigste er at man gjør noe aktivt sammen, ikke nødvendigvis at det varer så lenge.

10 ting å gjøre sammen utenfor hjemmet

1. Besøke et fyr

2. Dra på Åpen Gård

3. Lavvotur

4. Hyttetur

5. Kanotur

6. Klatretur

7. Fisketur

8. Tur til svømmehallen sammen

9. Besøke en glassblåser.

10. Besøke en urtegård eller en blomstergård

Kanskje har dere lyst til å bare være hjemme denne helgen? Fortvil ikke! Her er tre tips til hva dere kan finne på innenfor husets fire vegger. Og dersom dere som foreldre vil legge beina høyt og slappe av, finnes det alltids utallige aktiviteter som barna selv kan finne på innendørs.

1. Lag noe fint av barnets kunst (og rydd litt samtidig)

Har du en 3-4-åring i huset, er du kanskje også kjent med perleplatene som ligger strødd. Fine, javisst, men hva skal vi bruke dem til?

Bruker du brikker til å sette glass på for å beskytte bordet, passer de fint til det. Plater av de store plastperlene tåler en del varme, og kan fint fungere som gryteunderlag.

Alle de andre kan du sette sammen til et kunstverk: Tre et silkebånd eller et snøre i toppen, og heng dem sammen i vinduet, i en uro eller i krans som henger i taket. Bruker du silkebånd i én farge, skaper du visuell ro i de fargerike kunstverkene.

Du kan selvsagt henge opp barnetegninger på samme måte: Klipp rundt figurene og heng dem i en tråd, træ gjerne en perle på tråden for å gi litt tyngde.

Yngre barn kan lage et kunstverk. Selv 1-åringer kan male. Bruk giftfri fingermaling på tuber. Sprut maling på et ark, og la barnet lage mønsteret men fingrene eller små maleruller.

Også babyer kan bidra: Ta maling på barnets håndflate, og lag avtrykk på et ark som du rammer inn. Dersom dere er i det ekstra kreative hjørnet, kan dere lage deres helt egne håndavtrykk av trolldeig og gips. Vil du gi en ekstra rørende gave, kan du skrive denne teksten ved siden av:

Det hender du blir lei deg fordi jeg er så liten. Jeg setter merker overalt, og gjør deg ganske sliten.

Men hver dag blir jeg større, ja en dag så blir jeg stor. Og alle mine avtrykk blir bare svake spor.

Her er mitt lille avtrykk så du kan huske og forstå, hvor søte hender jeg hadde, den gangen de var små.

2. Lag noe godt til dessert

Stjerne i boken for morgenfugler som byr på hjemmelaget bakst i helgen!

Ostekake er en slager, og det finnes uendelig mange varianter å velge mellom. Går du for en som ikke skal stekes, må du beregne noen timer i kjøleskapet. Perfekt morgenaktivitet når du likevel er oppe.

Les også: Lys opp høstkveldene med barnas lykter

3. Planlegg årets ferie

Snakk med barna om deres ønsker og forventninger. Kanskje de ikke drømmer om dyre sydenturer eller fornøyelsesparker, men gleder seg til at hele familien skal være sammen?

Finn ut i fellesskap hva som er viktigst for familiens ulike aldersgrupper. Etterpå tar dere voksne en avgjørelse basert på budsjettet dere har til rådighet. Barna vil uansett få en følelse av å bli hørt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning