Barnevogner

Vårens nye barnevogner

Sjekk hvilken som passer deg best.

VÅRENS NYE BARNEVOGNER: Fra venstre: Bugaboo Buffalo, Phil & Teds Smart og Brio Smile.
VÅRENS NYE BARNEVOGNER: Fra venstre: Bugaboo Buffalo, Phil & Teds Smart og Brio Smile. Foto: Foto: Produsentene
Publisert Oppdatert

Barnevogner er mote. Produsentene gjør hva de kan for å appellere til folks livsstil, med trendy farger, spesielle detaljer, finesser og kult tilbehør.

Et eksempel er Silver Cross Balmoral-vogna som koster rundt 18 000 kr, og går under kallenavnet «barnevognenes Rolls-Royce». Vognen veier hele 37 kilo og er vognen Lily Allen (26) valgte til sin datter, Ethel.

Bugaboo er en annen trendvogn, som samarbeider med designere og kommer med «limited editions»-versjoner av sine vogner.

Seneste nå er Bugaboo-kalesje og parasoll inspirert av pop art-kunstneren Andy Warhols design, lansert 1. mai. Etter hvert kommer det vogner som skal lages i to Warhol-kolleksjoner: hans ikoniske «Flowers» og mindre kjente «Cars», forteller Iselin Fredriksen, assisterende butikksjef i Babyshop i Ullevålsveien, Oslo.

- Vognene i Bugaboos designersamarbeid kommer i et begrenset utvalg, noe som gjør dem eksklusive og annerledes. Men det som er en tydelig trend hos flere nå, er muligheten til å få spesialtilpassede vogner. Du kan bytte hjul, låse hjul, snu på ting, velge farger på kalesjer og fotkalesjer, kjøpe ekstrautstyr, det er svært mange muligheter for tilpasning på mange av vognene, sier Fredriksen.

Det er også flere farger å velge mellom enn tidligere.

- Nå om våren kommer det gjerne reisetriller i sterke farger. Men vi ser at folk som regel velger tradisjonelt, vi selger ikke så mange vogner i knæsje farger, forteller hun.

Personliggjør vognen din

Kaja Jørgensen, markedsansvarlig i Barnas hus, bekrefter at det er en trend å gjøre barnevognen mer personlig.

- Du kan velge mellom flere farger, og for eksempel ha ulike farger på bagen kontra sportsdelen, eller ha kalesjen i en annen farge enn resten av vognen. Vognene er ikke bare sorte lenger. Vi selger også mer av vogner der barnet kan sitte vendt begge veier - mange ønsker å ha barnet vendt mot seg lenger, slik at de kan snakke med barnet også i sportsvognen. Det er også flere som vil ha søskensete som kan plasseres under vognbagen eller sittedelen, slik som på Stokke Crusi, forteller Jørgensen.

Ellers blir det stadig mer fire hjul igjen på vognene, og tradisjonelle barnevogner som Brio og Simo har kommet mer tilbake, ifølge Jørgensen.

Før du kjøper barnevogn, er det uansett lurt å tenke nøye gjennom hverdagssituasjonen din. Sett opp en sjekkliste over egenskaper det er viktig at vogna har. Tenk gjennom hvor - og til hva - du skal bruke vogna. Du finner nyttig informasjon om hver enkelt vogn på produsentenes nettsider.

Bugaboo Buffalo

BARNEVOGN: Bugaboo Buffalo
BARNEVOGN: Bugaboo Buffalo Foto: Foto: Produsenten

Terreng-vognen Bugaboo Buffalo er årets store nyhet fra Bugaboo, og selger bra her i Norge, ifølge Babyshop og Barnas hus.

Perfekt for: Deg som har planer om å trille på steder med ulendt terreng, både i by og skog.

Høydepunkt: Vognen ligner på kjendisfavoritten Bugaboo Cameleon, men kan i tillegg slås helt sammen med ett grep og er designet for å kunne trilles på alle typer terreng. Den romslige vognen har skumfylte gummihjul slik at du ikke risikerer å punktere, og skal ifølge produsenten være robust og stødig, med en ekstra lang solskjerm for ekstra beskyttelse fra vær og vind.

Mange vil sikkert også sette pris på at vognen har god plass til bagasje, både i en lett tilgjengelig kurv under vognen eller på veskekroker på håndtaket, hvor du kan henge opp til seks kilo.

Alder: Fra nyfødt.

Brio Smile

Smile er en smalere og oppdatert versjon av Brios modell Sing.

BARNEVOGN: Brio Smile
BARNEVOGN: Brio Smile Foto: Foto: Produsenten

Perfekt for: Foreldre som ønsker en smidig vogn som er grei å reise kollektivt med, men som også fungerer i mer utfordrende terreng og snø.

Høydepunkt: En lett og enkel vogn med svingbare lufthjul, som kan brukes både som duo- og kombivogn. Sittevogndelen kan lett legges ned i liggestilling, og kalesjen kan dras ut for ekstra beskyttelse mot vær og vind. I tillegg til en sittevogn, en liggedel og et bilsete inkluderer konseptet en myk bærebag. Vendbar sittedel, og god plass til matvarer under vognen.

Alder: Fra nyfødt til rundt 15 kilo.

Brio har også en del forbedringer på tidligere barnevognmodeller.

Happy Superior er for eksempel en nyhet innenfor Happy-serien, med myke, vatterte deler og et stoff som skal gi vognen et eksklusivt preg.

Vognen kan brukes både som duovogn eller kombivogn med mykbag.

BARNEVOGN: Brio Superior
BARNEVOGN: Brio Superior Foto: Foto: Produsenten

Er du på jakt etter en joggevogn? Delta i debatten her.

Stokke Crusi

Stokkes nyeste vogn passer kan tilpasses ett eller to barn.

Perfekt for: Alle foreldre som ønsker å kjøpe en vogn med mulighet for et ekstra sete.

Høydepunkt: Stokke er kjent for sine vogner med ekstra høy sittedel, slik at barnet sitter nær deg og dere har god kontakt. Vognen skal ha et robust understell med fjæring, som kan tilpasses dine behov ved at du skfiter ut komponenter som bærebag, sete og søskensete.

Foto: Foto: Produsenten

Alder/vekt: Passer fra fødselen til rundt 15 kilo (enkeltsete) eller 30 kilo (duo).

Stokke Scoot

En ny, lettere vogn fra Stokke. Veier bare 11,8 kilo.

Perfekt for: Foreldre som elsker Stokke Xplory, men vi ha et lettere alternativ, og som beveger seg mye rundt i travle gater eller på offentlige transportmidler. Superkjendiser som Jennifer Hudson, Heidi Klum og Tori Spelling er blant dem som sverger til Stokkes design når de skal kjøpe barnevogn til den lille poden.

Høydepunkt: Selv om vognen har en kompakt ramme, så gir Scoot deg og barnet mange valgmuligheter. Barnet kan sitte forover- eller bakovervendt, og setet har fire posisjoner fra liggende til oppreist. Også denne modellen har høyt sete, noe som gjør at man kan bruke den som et alternativ til barnestol når man er på kafé.

Alder/vekt: Fra fødselen til rundt 15 kilo.

BARNEVOGN: Stokke Scoot
BARNEVOGN: Stokke Scoot Foto: Foto: Produsenten

Mountain Buggy Mini

Mountain Buggy Mini er den letteste vognen fra populære Mountain Buggy noen gang.

Perfekt for: Byfolk som alltid er på farten.

Høydepunkt: Vognen veier bare åtte kilo, og skal ha punkteringsfrie hjul spesielt tilpasset byterreng. En jevn vektfordeling skal gjøre det enkelt å forsere fortauskanter. Vognen krever lite vedlikehold og kan foldes sammen med én hånd, praktisk når man skal ta bussen eller må gå i trapper.

Alder/vekt: Fra fødselen til rundt 20 kilo.

Phil & Teds Smart

BARNEVOGN: Mountain Buggy Mini
BARNEVOGN: Mountain Buggy Mini Foto: Foto: Produsenten

Tilbyr urbane foreldre en ny «Smart»-løsning for barnevogner.

Perfekt for: Folk som bor i byen og elsker å skille seg ut.

Høydepunkt: Phil & Ted skal ha hørt på råd fra kundene og laget en forbedret versjon av sin Smart-barnevognkolleksjon. De har gjort setet mykere og bredere, mens vognens ramme er liten nok til å komme gjennom smale inngangspartier. Nytt er at vognens sittedel og kalesje kommer i mange forskjellige farger, og du kan velge blant over 200 fargekombinasjoner for å få den vognen du ønsker.

Alder/vekt: Fra fødselen til rundt 20 kilo.

Babyzen Yoyo

Ifølge forhandleren skal dette være verdens minste barnevogn sammenfoldet. Måler bare 52x44x18 cm i sammenfoldet lengde, noe som oppfyller kravet for håndbaggasje på flyet.

BARNEVOGN: Phil & Teds Smart
BARNEVOGN: Phil & Teds Smart Foto: Foto: Produsenten

Perfekt for: Aktive byfamilier og folk som er glad i å reise.

Høydepunkt: Skal enkelt kunne slå vognen opp og ned med bare én hånd. Forhandleren lover god komfort for barnet, og at vognen skal være god å trille. Går innn i hattehyllen på flyet.

Alder/vekt: Fra fødselen av til 15 kilo.

Quinny Yezz

Trille som enkelt kan bæres på ryggen ved hjelp av innebygde skulderremmer når den ikke er i bruk.

Perfekt for: Byliv og reise.

BARNEVOGN: Babyzen Yoyo
BARNEVOGN: Babyzen Yoyo Foto: Foto: Produsenten

Høydepunkt: En trille som ifølge forhandleren skal gjøre byen til din lekeplass. TIl tross for at den er laget i lette materialer og kun veier fem kilo, skal den håndtere bylivets utfordringer. Sittedelen i vognen skal være romslig.

Alder/vekt: Fra 6 måneder til 3,5 år

Les også:

Slik kjøper du brukt barnevogn

Billig sportsvogn best i test

Derfor bør barna trilles baklengs

BARNEVOGN: Quinny Yezz
BARNEVOGN: Quinny Yezz Foto: Foto: Produsenten

Ikke bra å dekke til barnevognen

Denne vognposen er best i test

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning