Trendy barnevogner

Tre mødre om trendvogner

Vi har pratet med tre mammaer for å få vite hva de synes om sin trendvogn.

TRENDY MØDRE - TRENDY VOGNER: Katarina Hansen med datteren Agnes, Louise Lindblad med datteren Paloma og Veronica Backman med sønnen Hugo.
TRENDY MØDRE - TRENDY VOGNER: Katarina Hansen med datteren Agnes, Louise Lindblad med datteren Paloma og Veronica Backman med sønnen Hugo. Foto: Foto: Elisabet Rosén/Smartson
Publisert Oppdatert
Veronica med sønnen Hugo.
Veronica med sønnen Hugo. Foto: Foto: Elisabet Rosén/Smartson
Louise sammen med datteren Paloma.
Louise sammen med datteren Paloma. Foto: Foto: Elisabet Rosén/Smartson
Katarina med datteren Agnes.
Katarina med datteren Agnes. Foto: Foto: Elisabeth Rosén/Smartson

Vi har pratet med tre mammaer for å få vite hva de synes om sin trendvogn.

Det er Katarina Hansen som er mamma tll Agnes, Louise Lindblad som har datteren Paloma og Veronica Backman med sønnen Hugo.

Les også: Guide til de mest trendy vognene

Vi velger vogn

Når man velger vogn skal man ta utgangspunkt i hverdagsmiljøet sitt, synes mammaene. Det er viktig å kontrollere at vognen går inn i heisen, bilen, porten og døren.

Veronica forteller om sitt valg:

- Jeg valgte vogn med tanke på at den skulle få plass i heisen vår så jeg hadde bare noen få alternativ.

Flere saker å tenke på er om liggedelen er høyt eller lavt plassert. Ettersom Katarina er lang, valgte hun en vogn med høy liggedel for å komme nærmere barnet.

En romslig liggedel er også å foretrekke, slik at man ikke trenger å bytte til sittedelen for tidlig. Om sittedelen er vendt framover eller bakover, eller om man kan bytte retning, kan også være avgjørende.

Veronica synes at det er viktig å kunne ha barnet vendt mot seg. Hun ville aldri ha kjøpt en vogn der sittedelen kun kan stå forovervendt.

Handler man ofte matvarer bør man sjekke varekurven i vognen, hvor tilgjengelig og romslig den er. Annet å ta stilling til er hvordan vognen er å rengjøre, pris og hva som inngår, samt mulige tilvalg.

For Louise var tilvalgene viktige:

- Jeg har kjøpt vinterhjul til min vogn, noe som er en forutsetning for at jeg skal kunne bruke den hos mine foreldre som bor på en gård, sier Louise.

Les også:

Derfor blir gravide syke

Vanlige mødre viser kroppen etter fødselen

Vi liker

Katarina, Louise og Veronica er enige om at det smidige formatet er det beste. Den lette vekten og størrelsen gjør den enkel å håndtere, brette sammen og transportere. Katarina er mest fornøyd med vognens format:

- At jeg med letthet kan håndtere vognen alene gjør at jeg ikke er avhengig av noen andre når jeg er på farten.

En annen fordel er at vognen lett får plass i selv en liten bil, når den er sammenbrettet. De svingbare hjulene framme som gjør vognene meget lette å styre settes også stor pris på. Det er ingen problemer med å svinge mellom varer og hyller i butikkene. Vognens lille format gjør også at man lett kommer inn på busser, inn i heiser og butikker.

Vi liker ikke

Den lette vekten kan i enkelte tilfeller være en ulempe. Katarina forteller at dersom vognen hennes belastes for mye på bakdelen kjennes det ut som om den skal velte.

De små hjulene som gjør vognen så lettstyrt er heller ikke alltid de smidigste.

Louise forteller om sin vogn:

- Når jeg går i nedoverbakker mister hjulene festet og begynner å snurre ukontrollert. De kan også hekte seg fast i kantene på rullefortau.

Når det er snø, glatt eller sleipt på veien ruller de små hjulene heller ikke så lett som på tørre og jevne underlag.

Les også:

Denne sekken er superlett

Billig knallmat hele uken

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning