Test av barnevogn

500 brukere har testet 19 barnevogner

En av vognene får en sekser på terningen.

TETT LØP: Emmaljunga Nitro, Bugaboo Buffalo og Babyjogger City Elite er de tre vognene som gjorde det best i testen.
TETT LØP: Emmaljunga Nitro, Bugaboo Buffalo og Babyjogger City Elite er de tre vognene som gjorde det best i testen. Foto: FOTO: produsentene.
Publisert Oppdatert

Velkommen til tidenes største test av barnevogner!

I denne testen har vi samlet erfaringer fra flere hundre brukere. Ved å samle evalueringer fra brukere som har hatt de aktuelle vognene i flere år får vi et grundigere vurderingsgrunnlag enn i en vanlig test.

Vi har gjort dette for at du som leser og forbruker skal få så god og grundig informasjon som mulig.

Ofte tar det tid å gjøre seg opp en kvalifisert mening om produkter. Slitasje og spesielle egenskaper får man en god oppfatning av først over tid.

Barnevogn er gjerne den største enkeltinvesteringen man har som nybakte foreldre.

Vi vil med denne testen bidra til at du finner fram til en vogn etter din smak og som fyller dine behov.

Testet i 80 år!

Vognene i denne testen er altså brukernes egne. Noen av modellene har svært mange brukere og opptil 80 års samlet brukserfaring!

Det er vogner av alle typer i testen - duo/kombivognene dominerer, men det er også reisetriller, joggevogner og tvillingvogner med.

Testvinneren er Babyjogger City Elite, som med 5,5 poeng i snitt vipper opp på terningkast seks. 

Dette er en lett og hendig vogn som overbeviser brukerne med mange finesser og bruksvennlige funksjoner. 

- Synes denne er en kjempegod vogn som er lett å bruke på alle underlag. Dette er en ultimat vogn for alle terreng , sier Linda Gåsvær Hansen, en av brukerne som har evaluert Babyjogger.

Hakk i hæl følger den ganske nye Bugaboo Buffalo og Emmaljunga Nitro, fulgt av gjennomprøvde travere som Emmaljunga Edge Duo og Simo Duo.

Nye og gamle

I barnevognmarkedet skiftes stadig modeller ut, eller det kommer endringer i modellnavn, utforming og utstyr.

I denne testen kan det derfor være gjort vurderinger som også gjelder vogner du ikke får kjøpt akkurat maken til nå. Vi understreker derfor at anmerkningene gjelder vogner som er kjøpt og dels brukt i lengre perioder.

Vi håper at vi på  denne måten har funnet verdifull informasjon om hvordan vognene framstår over tid. Under finner du testene av hver enkelt vogn - der får du også fyldige kommentarer fra brukerene som har testet dem.

Les også:

De beste joggevognene

Stor test av barnesykler

De beste sykkelvognene

Stor test av babycaller

To av vottene i testen var giftige

Om testen:

Vognene i denne testen er valgt av medlemmene av Foreldre og Barns store testbrukerpanel, som nå består av over 700 brukere.

For å velge vogner til testen, spurte vi brukerpanelet hvilke vogner de har. Alle vogner med minst fem testpanelbrukere er med i testen.  

Testbrukerne har så fylt ut et skjema med over 20 spørsmål som skal dekke deres erfaringer med egen vogn. I tillegg har testbrukerne bidratt med en generell vurdering av vogna.

Evalueringene er sammenfattet i enkelttestene og i testkriteriene i vårt testskjema, som er gjengitt i hver enkelt vogntest.

Testkriteriene er: trillekvalitet, trilling på vinterføre, sammenslåing, styring og balanse, håndtak og justering, komfort, slitasje, rengjøring, bremsekvalitet, plass til handleposer, bruk med kollektivtransport, frakt i bil og plass til vinterpose.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning