Test av babycall med video: Doro

Test av babycall

Trenger man babycall med video?

BABYCALL : Er strålingen helseskadelig for barn?
BABYCALL : Er strålingen helseskadelig for barn? Foto: Harald Grevskott
Publisert Oppdatert
LYS: For at webkameraet skal virke best mulig er det avhengig av mye lys i rommet der barnet sover.
LYS: For at webkameraet skal virke best mulig er det avhengig av mye lys i rommet der barnet sover. Foto: FOTO: Produktfoto

I dagens overvåkingssamfunn, har det åpnet deg et nytt marked for foreldre: Babycall med video. Det svenske testbyrået Smartson har testet babycallen Doro bm med video, og resultatet får du her på Klikk.no/foreldre.

Design og kvalitet

Utseendet er enkelt i hvitt og grønt. Det er enkelt å forstå bruksanvisningen, bortsett fra at man blir litt forvirret om hvordan man skrur opp eller ned på volumet. Det er også vanskelig å justere følsomheten for lyd på mottageren og senderen. Man kan tenke seg at den hvite plastikken kan bli skitten når du har brukt den en stund, men i begynnelsen gir det et friskt og funksjonelt inntrykk.

Mister signaler etter 50 meter

Bildeskjermen på mottageren er liten, men såpass stor at den fungerer. Omtrent som en vanlig mobiltelefon. Lyden er også tilfredsstillende, når man først har forstått hvordan man justerer volumkontrollen. Men det viser seg at man ikke skal befinne seg så veldig langt fra barnerommet før man mister signaler. Etter 50 meter er signalene borte. Det skal understrekes at testen er gjort i et hus med relativt tykke vegger.

Må ha på lyset

En annen begrensning ved dette apparatet er at rommet der den lille sover må være ganske opplyst for at det skal bli god nok bildekvalitet. I mørket er bildekvaliteten begrenset. Det blir ikke mye detaljer å se, til tross for at det er mulig å lyse opp bildene på mottageren. Men kvalitetsmessig er bildene som et vanlig webkamera og man klarer å se om barnet beveger seg.

Skal du kjøpe en?

Doro bm video bygger på relativt enkel teknologi, og koster ca. kr 1400. Det er over dobbelt så dyrt som de fleste andre babycaller uten video. Spørsmålet man må stille seg er derfor hvor nyttig tilleggsfunksjonen med video er i forhold til nytteverdien. Ideen er bra, men den oppfyller ikke alle forventningene, mener testbyrået Smartson.

Les også:

Bra billigkamera

Test av vinterstøvler

Test av solkremer til barn

Stor test av bilbarneseter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning