Tatoveringsboom blant foreldre

Tatoverer barnas navn på kroppen

Stolte foreldre dekorerer kroppen med barnas navn, fødselsdato og stjernetegn.

Publisert Oppdatert

Glem navnet på kjæresten eller kinesiske tegn på ankelen: Den nye tatoveringstrenden er å tatovere sine barns navn, fødselsdato og stjernetegn ulike steder på huden.

Noen foreldre tatoverer også portretter av barna på sin egen kropp.

I dette anonyme forumet på DinBaby.com diskuteres det friskt om navnetatoveringene er søte eller harry.

Kjærlighetsgaranti

- Det er blitt veldig populært med tatoveringer som symboliserer barna, bekrefter tatoveringskunstner Kari Kjelskau i Memento Tattoo.

- De har tatt over for kjæreste-tatoveringene. Det er tryggere å tatovere inn sine barnas navn, ettersom mors- og farskjærligheten er garantert å vare livet ut.

Hva skal barnet hete? Og hva betyr navnet ditt? Søk i Navneguiden

Hermer etter David Beckham

Kjelskau forteller at det er barnas navn i bokstaver som er de mest populære tatoveringene.

- Jeg gjør flere slike i uka, sier tatovøren, og legger til at trenden tok av etter at David Beckham tatoverte inn navnene på sønnene Brooklyn, Romeo og Cruz på ryggen.

HØYT DEKORERT: Skuespiller og seksbarnsmamma Angelina Jolie har, blant mye annet, tatovert kordinatene for hvor barna ble født på venstre overarm.
HØYT DEKORERT: Skuespiller og seksbarnsmamma Angelina Jolie har, blant mye annet, tatovert kordinatene for hvor barna ble født på venstre overarm. Foto: FOTO: Stella Pictures

Både mødre og fedre hyller barna sine på denne måten.

Mens mødre foreviger barnets navn på ankelen eller håndleddet, foretrekker fedre ofte underarm eller brystkasse, ifølge Kari Kjelskau.

Den synlige kjærligheten til tross, mange av dagens foreldre føler seg utilstrekkelige.

Løve på leggen

Hun synes folk viser god fantasi ved valg av tatovering.

- Et par som nylig var innom hedret sønnen sin Leo på to ulike måter. Mor tatoverte inn navnet hans i løkkeskrift på håndleddet, mens pappaen fikk tatovert en stor løve på leggen.

Resultatet kan du se i billedgalleriet over.

Les også: Tattoo-ekteparet

Les også: - Øredobber på babyer er sunn kultur

Stadig flere ønsker en tatovering som også symboliserer barnas personlighet, i tillegg til navnetatoveringen. Det kan være barnets stjernetegn, eller en blomst som symbol for et barn med kunstnerisk personlighet, forklarer Kjelskau.

Harry eller søtt?

"Dette er det mest harry jeg kan tenke meg! At ikke folk skjønner det selv," skriver en mamma i Anonymforumet til DinBaby.

TATOVERT FOTAVTRYKK: Stadig flere foreldre ønsker avtrykk av babyens fot eller hånd tatovert på huden.
TATOVERT FOTAVTRYKK: Stadig flere foreldre ønsker avtrykk av babyens fot eller hånd tatovert på huden. Foto: FOTO: Memento Tattoo

En annen forumdeltaker minner om at barna kan komme til å reagere negativt på foreldrenes navnetatoveringer når de blir eldre:

"Vi var i Hellas, og på solsengen ved siden av meg lå en dame med to guttenavn tatovert i eggstokkhøyde. Etter litt skjønte jeg at dette var navnene på sønnene hennes, som var i tenårene.

Hver gang en av dem var oppe ved mor, sa de: "Gjem det der, da", "Dra opp buksa, mamma" og lignende. De var begge tydelig flaue over å ha navnet sitt tatovert på mammas mage. Noe å ta med i beregningen?" spør kvinnen i forumet.

Det er mye som gjør deg kulere i barnas øyne enn tatoveringer

- Mange flaue 14-åringer

Tatovør Kari Kjelskau tviler ikke på at mange av barna vil mislike foreldrenes tatoveringer når de blir tenåringer.

- Det kommer garantert til å være mange flaue 14-åringer på stranda i årene fremover, ler hun.

Hot blant kjendiser

Navnetatoveringene har lenge vært populære blant kjendiser. Både fotballproff David Beckham og skuespiller Johnny Depp har sine barns navn tatovert på huden.

I likhet med David Beckham har også den norske fotballspilleren John Arne Riise en svakhet for tatoveringer.

GLAD I TATOVERINGER: Fotballproff David Beckham er glad i tatoveringer, og ble nok en gang trendsetter da han tatoverte navnene til sine tre sønner på ryggen.
GLAD I TATOVERINGER: Fotballproff David Beckham er glad i tatoveringer, og ble nok en gang trendsetter da han tatoverte navnene til sine tre sønner på ryggen. Foto: FOTO: Stella Pictures

Viktigere enn fotballen

På høyrearmen har han tatovert navnet til datteren Ariana. Og da han i fjor sommer ble pappa til Emma, tatoverte han hennes navn samt fødselsdatoen på venstre underarm.

- Det er for å vise at det er viktigere ting i livet enn fotball. Ariana betyr alt for meg, og nå vet jeg at hun er der hele tida. Når jeg legger meg om kvelden og står opp om morgenen, har Riise tidligere uttalt til VG om tatoveringen på høyre arm.

Kryptiske tatoveringer

Også Hollywoodstjernen Angelina Jolie hedrer sine mange barn med tatoveringer.

På overarmen har hun tatovert de geografiske koordinatene for hvor hennes seks barn er født.

Hva synes du om navnetatoveringene? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning