Rare babyprodukter

Hva med en morkakebamse?

Teddybjørn av morkake og mansjettknapper med ultralydbilde. Her er 7 babyprodukter du definitivt ikke trenger.

TEDDYBJØRN AV MORKAKE: Dette er helt klart one-of-a-kind! En hjemmesydd teddy av morkaka. Det følger med ett utstyrssett slik at du kan gjøre dette hjemme...
TEDDYBJØRN AV MORKAKE: Dette er helt klart one-of-a-kind! En hjemmesydd teddy av morkaka. Det følger med ett utstyrssett slik at du kan gjøre dette hjemme... Foto: Foto: Inhabitots.com
Publisert Oppdatert

Det finnes mange former for fødselsritualer vi ikke støtter i Norge. Kanskje ikke uten grunn. Å lage kapsler av morkaka er allerede kjent, men å lage støte, små Teddybjørner av en tørka morkake, er noe nytt. Et alternativ for dem som ønsker en one-of-a-kind Teddybjørn?

Her kan du lese mer om Teddybjørnen og hvor ideen til å lage den kommer fra

I artikkelen kan vi lese at morkaka må kuttes i to og rubbes med sjøsalt. Etter at den er tørket ut er den behandlet med en mixdur av ulike ting, blant annet egg, for å gjøre den fuktig. Og så vips kan du sy din egen Teddybjørn.

Doing it for the kids er en pågående utstilling i Storbritannia som er laget av (re)design for å vise det siste, mest innovative, mest bærekraftige lekene fra hele verden.

Her finner du fem ideer til andre "morsomme" ting du kan gjøre med morkaka etter fødselen.

Ta morkaka på brystet

NY BROSJE: Du hadde kanskje ikke tenkt på at det faktisk går an å gå rundt med en morkake på brystet? Nå vet du at det går an!
NY BROSJE: Du hadde kanskje ikke tenkt på at det faktisk går an å gå rundt med en morkake på brystet? Nå vet du at det går an! Foto: Foto: Etsy.com

Lurer du på hva du skal pynte deg med i svangerskapet eller etter fødselen? Hva med en morkakeetterlikning i filt, fylt med vatt, som iøyenfallende brosje? Du kan også klippe ut, sy sammen, brodere på og legge på glass for evigheten? Eller du kan kjøpe den ferdig sydd hvis du ikke føler deg i det kreative hjørnet.

Produsenten, Yourorgangringer.com i Australia, sender gjerne sine hjemmelagde produkter verden over. For nesten 150 kroner får du denne lille saken trykt i hus. Glasset er 8,5 cm høyt, og produsenten sier at det ikke knuser i frakt. Så - feel free, eller la være!

Smakfulle oppkastposer for gravide

Ikke alt kan freshes opp, og oppkast er en av de tingene. Ja, det er selvfølgelig en veldig god ide å ha en pose lett tilgjengelig i veska hvis du er gravid og blir (morgen)syk og kvalm gjennom dagen, men vi er ikke så sikre på om du føler deg så mye bedre selv om du kaster opp i en designerpose av bambus... Men det er jo lov å prøve!

OPPKASTPOSE: Lekre oppkastposer for kvalme gravide selges på nettet og sendes over hele verden. Kanskje føler man seg bedre hvis posen er fargerik og av bambus?
OPPKASTPOSE: Lekre oppkastposer for kvalme gravide selges på nettet og sendes over hele verden. Kanskje føler man seg bedre hvis posen er fargerik og av bambus? Foto: Foto: Morning Chicness Bags.com

Posene (fra USA, selvfølgelig) selges i alt fra 10 til 100 i pakker og koster nærmere 100 norske kroner for 20 stykker. Garantert lekkasjefrie og miljøvennlige er de i alle fall med lås på toppen. Og på hjemmesiden reklamerer amerikanske kjendiser for dem!

Kanskje de kan brukes til noe annet? Adventsgaver, bursdagsposer eller lørdagsgodteri?

Kvalme er uansett en av de vanligste graviditetsplagene.

Heng ham i stroppen

Ok, tanken har vel slått mange av oss: Du er hjemme i permisjon (eller ute på kafé/kjøpesenter) og lurer på om det er mulig å gå på toalettet alene. Uten en baby som gråter ved føttene dine, eller som du må ha på fanget hele tiden for at hun eller ham ikke skal krabbe rundt og samle bakterier på et uvasket, offentlig toalett. Ikke alle vil overlate babyen til en fremmed slik at de kan gå på do i fred.

Løsning: Å henge babyen opp i sele med kroker over dørkarmen?

HENG PÅ: Lei av å ikke kunne gå på toalettet alene? Da er dette kanskje noe for deg?
HENG PÅ: Lei av å ikke kunne gå på toalettet alene? Da er dette kanskje noe for deg? Foto: Foto: Mommyesentials.com

Tja. Er det et genialt produkt, eller helt overkill? Nok en ting du må huske å ta med deg i den overfylte stellebagen på tur ut av huset. Og kanskje får du bare brukt for deg 4-5 ganger før babyen er for stor. Den kan nemlig bare brukes av barn mellom 6-18 måneder. Utfra prisen (ca. 250 kroner pluss frakt) blir det raskt over 60 kroner per toalettbesøk det.

Baby bling

Trenger en baby bling? Og trenger den lille å suge på et så dyrt produkt som er lett å miste, eller er det helt ok (ja nærmest nødvendig) å skjemme bort den lille prinsessa eller prinsen med litt Swarovski-glamor midt i ansiktet? Prisen per smokk er nesten 1000 kroner!

Du kan i alle fall være sikker på at alle som kikker nysgjerrig på den sovende babyen får noe ekstra å kikke på når de oppdager blingen som lyser opp babyansiktet. Og som foreldrer trenger du ikke å være redd for sikkerheten, forsikrer Lillle Loungers som selger hærligheten. Krystallene er godt sikret og festet med ikke-giftig lim som er lab-testet. Det er godt å vite!

Ta en time-out?

BLING, BLING: Barn er dyrebare, men trenger de ekstra bling i ansiktet? De er jo så søte som de er!
BLING, BLING: Barn er dyrebare, men trenger de ekstra bling i ansiktet? De er jo så søte som de er! Foto: Foto: Little Loungers.com

Time-out brukes av mange foreldre når barnet (og foreldrene) trenger en pause alene etter å ha oppført seg dårlig. Ikke alle er enige i denne formen for straff/oppdragelse, men i andre land synes den mer vanlig enn her hjemme. Og nå kan også time-out gjøres til en lek for foreldre og barn. Barnet skal sette seg ned på anvist sted på plata, og foreldrene skal forhåndsinnspille tiden fra 1-5 minutter. Hvis barnet reiser seg før tiden er ute, uler alarmen til det setter seg ned igjen. Lys i rødt, gult og grønt skal hjelpe barnet til å "komme seg igjennom" pausetiden. Og 30 sekunder før tiden er ute, kommer det grønne lyset på. En foreldremanual følger med.

Trenger vi egentlig dette? Holder det ikke eventuelt med en kjøkkenstol og en eggetimer?

Slik straffer du barna. Disse metodene kan du bruke!

Living in a box?

TA EN PAUSE: Time-out-en skal bli en lek. Med denne plata kan foreldre styre hvor lenge pausen skal vare og pausen starter når barnet setter seg ned på anvist sted.
TA EN PAUSE: Time-out-en skal bli en lek. Med denne plata kan foreldre styre hvor lenge pausen skal vare og pausen starter når barnet setter seg ned på anvist sted. Foto: Foto: Amazon.com

Hva med en papp-seng til babyen eller tvillingene? Det er jo flott når produsenter lager miljøvennlige, resirkulerbare produkter som kan brettes sammen og lagres når de ikke brukes. Dette er nytenking og moderne industri-stil! Men sjekk prisen. 184 euro, eller nesten 1400 kroner for en pappeske med enkle hjul. Kanskje kan flytteeskene brukes til noe nyttig likevel? Og det er i alle fall gratis!

Her er de beste reisesengene.

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

Les også:

13 kule måter å slutte med smokk

SOV I RO: Denne enkle esken ser billigere ut enn den er. Kanskje mulig å lage den selv hvis babyen først skal sove i en boks?
SOV I RO: Denne enkle esken ser billigere ut enn den er. Kanskje mulig å lage den selv hvis babyen først skal sove i en boks? Foto: Foto: Littlefashiongallery.com

Sjekk hvordan babyen ser ut med parykk!

Så mye sparer du på å Harry-shoppe babystyr

10 ting du ikke trenger til babyen

Julegavene du ikke visste du ønsket deg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen