Baby 8 måneder

Når babyen er 8 måneder

Babyen er opptatt med å krype, reise seg opp og utforske omgivelsene.

BABY 8 MÅNEDER: I denne perioden blir den før så tillitsfulle babyen plutselig redd for fremmede. Foto: Gettyimages.com.
BABY 8 MÅNEDER: I denne perioden blir den før så tillitsfulle babyen plutselig redd for fremmede. Foto: Gettyimages.com.
Publisert Oppdatert

For noen uker siden visste ikke babyen hvordan armer og ben skulle brukes og koordineres, men etter noen måneder begynner den å løfte baken opp fra underlaget og bevege lemmene diagonalt. Når babyen har lært å krype, kan det skje mye - og det fort!

8 måneder og mammadalt

I 7-10 måneders alderen er det vanlig at babyen blir urolig og sutrete dersom mammaen går fra den. Tilsvarende blir de gladere når hun kommer tilbake. I denne perioden blir altså den før så tillitsfulle babyen plutselig redd for fremmede, men en større eller mindre grad av separasjonsangst hos babyer er helt normalt.

Matallergi og D-vitamin

En del matvarer har større tendens til å fremkalle allergi enn andre matvarer. Nettopp derfor kan det være lurt å utsette introduksjonen av de mest allergifremkallende matvarene til barnet er rundt ett år.

D-vitaminenes oppgave er å bidra til at kalsium i kosten blir tatt opp i kroppen, og kalsium er, som kjent, viktig for å styrke skjelettet. Vi får D-vitamin gjennom sollys på kroppen, men fordi babyens hud er dekket til med klær store deler av året, er det best å gi den tilskudd i form av eksempelvis tran.

Aktiv og overtrøtt

I 8-9 måneders alderen er barnet i en fase hvor det er veldig opptatt med både å krype, reise seg opp og utforske omgivelsene. Da er det ikke rart at babyen oppleves overtrøtt og har vanskelig for å legge hodet ned på puta når det er leggetid. Det er derfor det er spesielt viktig å ta seg god tid til kos og kveldsritualer før sengetid, slik at babyen får tid til å roe seg ned.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning