Baby 3 uker

Den 3 uker gamle babyen

Når babyen er 3 uker gammel kjenner den igjen mamma.

BABY 3 UKER: Den tre uker gamle babyen kjenner igjen mamma på lukten.
BABY 3 UKER: Den tre uker gamle babyen kjenner igjen mamma på lukten. Foto: FOTO: Crestock
Publisert Oppdatert

Du merker kanskje at babyen og du har mer kontakt enn for litt siden. Luktesansen til barnet er det ingenting i veien med. Om babyen ikke kan se så godt, så vil han/hun lukte deg.

Interessert i øyne

En tre uker gammel baby klarer bare å holde kontakt med et annet menneske i noen få sekunder av gangen. Men tross alt, det er blanke, levende øyne som fanger barnets oppmerksomhet mest, og mammas øyne er best.

Liker lyse stemmer

Barnet kjenner også igjen mammas stemme. Hvor gammelt barnet er når det kjenner igjen morens ansikt, er mer usikkert. Synet er ennå ikke så godt utviklet at babyen kan granske detaljer i et ansikt.

Det første smilet

Det sies at de fleste begynner å smile 44-45 uker etter befruktningen. Så dersom barnet ditt er født for tidlig, må du legge til tilsvarende tid.

Fryser barnet?

Babyen liker å ha det varmt når det stelles, bleiene skiftes og det bades. Cirka 24 grader er passe temperatur. Barnet mangler foreløpig evnen til å skjelve når det fryser. Derfor er det ikke lett å vite når barnet har en god trivselstemperatur.

Døgnrytme

Ennå er det tidlig å snakke om en døgnrytme. Det er viktig at barnet får styre sovingen sin selv. Ikke hold det våkent for at det skal sove lenger litt senere. Søvn avler søvn, og med litt hjelp kan du hjelpe babyen med å finne døgnrytmen selv.

Kolikk

Sterk mat kan føre til at barnet får magesmerter og kolikk. Råd til mor kan være å prøve å kutte ut produkter som inneholder kumelk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning