Unyttig utstyr til babyen

14 ting du ikke trenger til babyen

I ammetåke og papparus begås mange sjokkinnkjøp. Noen angrer bittert, mens andre er strålende fornøyde når tåka har lagt seg.

BADEKAR: Det er mange ting man ikke trenger til et lite barn. En mugge kan være vel så gøy som mange leker.
BADEKAR: Det er mange ting man ikke trenger til et lite barn. En mugge kan være vel så gøy som mange leker. Foto: Foto: Flikcr.com/berberich
Publisert Oppdatert
TRENGER IKKE: Bleiebøtte.
TRENGER IKKE: Bleiebøtte. Foto: FOTO: Line Fredheim Storvik

LES OGSÅ: Dette trenger du til babyen

Det er mange ting nybakte foreldre angrer på å ha kjøpt. Noen raske søk i ulike diskusjonsforum på nett viser at det ikke er alt som fungerer slik man trodde.

I forventningsrusen før riene setter inn, og etter pappasjokket og ammetåka har lagt seg, er det lett å dra kortet for ting man innerst inne forstår er unødvendige.

Klikk.no utfordrer deg til å stemme på det utstyret man overhodet ikke har behov for. Avstemmingen finner du nederst i artikkelen.

Bleiebøtte

En potensiell luktbombe. Bøtta er praktisk på mange måter, men hvorfor utsette drittjobben når du bør ta den med det samme. Spesielt grusomt kan det bli om bøtta står på et gulv med varmekabler. Etterhvert som den fylles, ligger de saftigste på bunnen og gjærer - da blir lukten slett ikke enkel å håndtere.

Barnimagen: Delta i bleiebøttedebatt

Badebøtte

En type badekar som du holder barnet ned i, som ifølge reklamen skal gjenskape tryggheten fra mors liv. Denne typen badekar er upraktisk fordi det ikke er så lett å holde en oljeglatt liten krabat, det er vanskelig å beregne mengden vann som skal fylles. Typen Tummy Tub har en fordel - og det er krakken du får om du tar bort badedelen.

Bæremeis

Noen tror det er en søsteren til blåmeisen, andre vet at det er en anordning for å frakte med seg barn på ryggen. Bæremeis bør ikke brukes til de aller minste barna, fordi de ikke har tilstrekkelig sterk rygg, skriver Bjarne Sverkeli i en artikkel om meisen. En bæremeis har en tendens til å bli en ståmeis. Den blir stående, og lite brukt - om du ikke er en friskus som sverger til å bære barnet fremfor å trille i vogn.

Badebrett/Badestol

Brettet eller stolen som du setter i badekaret eller i badebaljen i den tro at barnet blir liggende.

Gåstol

Barnets første firhjuling, hvor barnet som ikke kan gå blir hengende og dingle - og mest sannsynlig ikke lærer å gå. Denne typen gåtrening kan være skadelig for barnets utvikling .

Uro med lyd

Det finnes mange flotte produkter innen uro-sjangeren. Men de trenger ikke å ha lyd, lys og se ut som et tivoli.

Våtservietter

Praktisk å ha for hånden, men ikke alltid bra for barnets hud. Papirtørk og litt vann holder i lange baner. Faktisk kommer du langt med bare papir også.

Lekegrind

Det er godt å ha en lekegrind om barnet ditt liker å være oppi. Men om det ikke liker det, kan det bli mye hyl, skrik og tårer fra minsten som sitter fengslet på orkersterplass. Lekegrinder har også en tendens til å bli nettopp det - en grind full av leker, uten plass til barnet. Hva skal man da med det?

Sovepose

En vidunderlig hjelp for foreldre som har medgjørlige barn - en tvangstrøye for barn som ikke får bevege seg fritt i sengen.

Vugge

En vugge er søt og passer fint til prinsen og prinsessa når de er helt små, og du helst vil ha dem liggende i stua. Kan fint erstattes med en matte på gulvet.

Stelleprodukter i mengder

Hudkrem, bleiekrem, sårkrem, sinksalve, smørekrem, kosekrem ... du skjønner hvor vi vil. Noen kjøper så mange stelleprodukter at man ikke vet hvilken ende man skal begynne å smøre i. Det holder med litt.

Hoppehuske

Huske til minsten som du fester i taket, og som barnet kan huske og hoppe i. Minsten sitter like godt i en vippestol, og trenger ikke å være på tivoli hver gang du vil ha armene fri.

Tallerken med sugekopp

Flotte greier, mener noen. Mens andre i diverse forum gir seg over for denne oppfinnelsen. Noen barn skal løsne det som sitter fast uansett, og med en tallerken full av babymat kan det bli mye å tørke opp når den løsner fra underlaget.

Ammepute

En god avlastning for tunge mamma-armer, men trengs den egentlig? Noen mener det holder fint med en vanlig pute.

Gi din stemme til det mest unyttige babyutstyret under, og delta gjerne med flere tips om unyttig utstyr i kommentarfeltet.

Les også:

Dette trenger du til babyen

Barnehelseguiden - hva feiler barnet?

Lesbiske barnevaktfavoritter

Spar tusenlapper på håndverkerjobben

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning