Aretti sykkelvogn

Grei nok vogn til enkel hverdagsbruk.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Billig

+ Fungerer bra på korte turer med mindre barn

+ Enkel konstruksjon - lite som kan gå i stykker

+ Ok plass til varer

- Mangler en del på finish sammenlignet med de beste

- Sparsomme praktiske og tekniske løsninger

- Veldig enkle sikkerhetsreimer

- Regn/fukt kan sige inn

- Lite beskyttelse under vogna

- Ikke tilpasset hjelmbruk

- Dårlig lufting med regntrekket nede

Enkel og billig vogn. Mangler selvsagt ganske mye sammenlignet med de absolutt beste i denne testen, men ingen andre i testen kan matche denne prisen. Grei henger på korte turer til butikken og f.eks levering i barnehage og for deg som ikke trenger mulighet til å gjøre om til trille. 

Mangler en del på både finish, og praktiske - og tekniske løsninger sammenlignet med de beste, men er den desidert billigste sykkelvogna i testen og tatt med for å se på forhold mellom kvalitet og pris opp mot de dyreste.

Aretti ligger midt mellom en toer og treer på terningen vår - gunstig pris og at den er godt nok til manges behov, gjør at vi gir den en treer.

Utforming av kabin og sikkerhetsseler

God bredde (ca 60 cm) på kabinen, men en av hengerne med absolutt minst beinplass - setter klare begrensninger med tanke på lengde på barna. Meget enkelt utformete sikkerhetsreimer uten polstringer, men enkle i bruk. Du kan sentrere barnet om du kjører med ett barn. Ingen ting under vogna som tar av for eventuelle store steiner eller fortauskanter - vær obs på dette slik at ikke barna får slag på føttene eller opp i rumpa. Ikke spesielt utformet med tanke på hjelmbruk.

Brukervennlighet

Sammen med Nordic Cab en av de vognene som det tar lengst tid å slå sammen, men det er snakk om 8 – 10 håndgrep og ikke veldig problematisk. Bygger kun 10 – 12 cm i høyden når den er sammenslått. Kan kun brukes som sykkelhenger. I utgangspunktet grei løsning med tanke på netting og regntrekk, men vi fikk innsig av fukt/regn langs sidene i front – både i forbindelse med at hengeren stod ute mens det regnet og under praktisk bruk. Ingen luftemuligheter i front når du trenger å trekke igjen regntrekket, men en god lufteluke som kan åpnes bak. Varer og klær som er lagt bak kan bli våte om du kjører med lufteluken åpen. Bra bagasjeplass bak ryggen til barna, men litt lav bakre vegg. Trekket sikres kun med borrelås – hadde vært betryggende med noen klips i tillegg for bedre sikring mot at ting faller ut. Smal sporvidde og fravær av demping gjør dette til en av vognene i denne testen med lavest stabilitet.

Tekniske løsninger

Utstyrt med få tekniske løsninger – lite å bedømme. Har ikke parkbrems eller demping. Ikke separat solskjerming. Utstyrt med reflekser foran og bak. Trekket har god lengde – overlapper godt foran og bak.

Egenvekt og byggekvalitet

Lav egenvekt, med generelt lavere byggekvalitet enn de beste i testen.

Spesifikasjoner

Produsent G-sport
Pris 1399
Norsk leverandør G-Sport
Vekt 8,1 kg
Maksimal totalvekt 40 kg
Ekstrautstyr Leveres som sykkelhenger.

Konklusjon

Grei nok vogn til enkel hverdagsbruk

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning