Gi ungene kjærlighet i hverdagen:

25 ting du kan gjøre for å vise hvor glad du er i barna dine

Her er noen tips til hvordan du kan få barna til å føle seg spesielle.

VIS BARNA KJÆRLIGHET: Vi gir deg 25 måter du kan vise barna hvor glad du er i dem på i en travel hverdag.
VIS BARNA KJÆRLIGHET: Vi gir deg 25 måter du kan vise barna hvor glad du er i dem på i en travel hverdag. Foto: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Bethany Kandel

Bethany Kandel er tidligere journalist i  USA Today, The Associated Press og New York Daily News. Hun har også jobbet for mange kjente aviser og blader som frilansjournalist.

Etter at den første sønnen hennes ble født har hun hovedsaklig konsentrert seg om artikler som omhandler barneoppdragelse og familieliv.

Hun har skrevet barneoppdragelsesboka The Experrt Parent: Everything you Need To Know From All The Experts in The Know, og en pedagogisk barnebok, Trevor's Story: Growing Up Biracial.

Hun har også holdt mange foredrag, også på amerikansk tv og er utdannet journalist.

Kandel bor i New York med mann og to sønner.

 

 

En liten innsats kan ha stor betydning.

Noen ganger trenger man å ta en liten pause fra dagliglivet og familiekaoset og la barna vite akkurat hvor spesielle og høyt elsket de er.

Hjelp barna til å snakke om vonde og vanskelige ting

Her er noen måter du kan få plass til litt moro i hverdagen og sørge for at barna vet hvor glad du er i dem:

1. Tilbring tid alene med hvert av barna dine. Spis lunsj på en kafé sammen, gå en koselig tur eller bare vær sammen og vis dem at du setter pris på dem som individer

2. Dyrk barnas selvtillit og selvfølelse ved å skryte av at de har gjort en god innsats, ikke bare resultatene som ble oppnådd.

3. Bruk tid på å feire hverdagslige prestasjoner. Ta med barnet ut på middag for å feire at hun har mistet en tann, kommet med på fotballaget eller fått en god karakter.

4. Lær barna å tenke positivt ved å være positiv. I stedet for å kommentere hvor møkkete de er når de kommer inn for å spise middag, si "det ser ut som du hadde det kjempegøy!"

Åtte tegn på at barnet ditt elsker deg

5. Les "bare én bok til" selv om det er sent og du er trøtt. Og ikke glem å lese til de eldre barna som kan lese. Det er en fin mulighet for å kose seg sammen.

6. Ta fram fotoalbumene og babybøkene og fortell hvert barn historien om da livet deres begynte.

7. Minn dem på noe de har lært deg.

8. Fortell dem hvor herlig det er å være foreldrene deres og hvor mye du liker den de er og vokser opp til å bil.

9. La barna velge selv hva de vil ha på seg. Det viser at du respekterer at de kan ta avgjørelser. Og folk vil skjønne at det ikke var du som bestemte. Du ville vel aldri blande blonder og striper?

10. Rot og søl med barna. Lag snøengler, putt hendene i fingermaling og lek med gjørme.

11. Ha oversikt over timeplanen, vennene og lærerne til barna dine så du kan spørre, "Spiste du sammen med Lukas i dag?" eller "Hva sang Kari i musikktimen", i stedet for bare "hva har du gjort i dag?"

12. Slutt å vaske opp, snakke i telefonen eller sjekke e-mail når barna snakker til deg. Hør etter.

13. Lær barna å hoppe paradis, bruke en yo-yo eller gjøre noe du elsket å gjøre som barn. Eller la barnet ditt velge noe nytt dere kan lære sammen.

14. Tøy reglene litt. La ungene ta på seg støvler og hoppe i vanndammene du vanligvis ber dem holde seg unna.

15. Spis middag sammen hele familien, selv om det kanskje ikke er mulig å få til så ofte. La alle familiemedlemmene dele hva de har opplevd iløpet av uka.

16. Skjær brødskivene deres i morsomme former, som hjerter og stjerner. Bruk for eksempel en pepperkakeform.

17. Gi dem små lapper med vitser, dikt eller oppmuntrende ord, og putt lappene i matbokser, ryggsekker eller ved siden av senga. La dem vite at du tenker på dem hele dagen.

18. La barna overhøre at du komplimenterer dem når du omtaler dem til andre.

19. Gå med "smykkene" barna har laget til deg og vis stolt fram kunsten deres på et spesielt synlig sted.

20. Prøv å ikke gjøre alle de tingene foreldrene dine gjorde, og som du sverget aldri å gjøre mot dine egne barn.

21. I stedet for å si "du gjør det feil" når ungene gjør noe galt, for eksempel når de gjør lekser, si "prøv denne måten i stedet".

22. Finn på et hemmelig ord, tegn eller håndbevegelse som bare du og barnet deler, og som betyr "jeg er glad i deg".

23. Husk å gi barna dine varige gaver: Røtter og vinger. Hvis de prøver å bli mer uavhengige, ta det som et tegn på at du har gjort en bra jobb.

24. Glem gårsdagen. Start hver dag på nytt. Det er en ny mulighet til å ha et bedre forhold til barna dine og til å bli enda mer glad i dem.

25. Klem dem, kyss dem og si "jeg er glad i deg" hver dag, uansett. Barn vokser på det, og det er en daglig gledesinnsprøytning vi alle trenger, uansett hvor gamle vi er.

Les også:

Bruk kroppsspråket for å få barna til å høre på deg

Ta med deg ungene ut på tur

Sånn blir barn og hund bestevenner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning