Hvem er hvem i Andeby

Klaus Knegg

Vrinsk!

Publisert Oppdatert

ødselsdag: 1929 i filmen "The Plow Boy". På trykk kom Klaus første gang i USA i dagsstripen "Mickey Mouse in Death Valley", 1. april 1930, samtidig med blant annet Klara Ku.

Slektninger: Ingen kjente.

Kjæreste: I tilfelle ukjent.

Bosted: Andeby, i umiddelbar nærhet av Mikke, Minni, Klara og Langbein.

Yrke: I begynnelsen av sin karriere gikk Klaus på bakbena og hadde hansker på framhovene. Imidlertid, når Mikke trengte en hest, tok Klaus jobben uten et knegg. Han har ellers hatt flere yrker, blant annet skuespiller (Hamlet var spesialiteten), detektiv og snekker. Som håndverker var Klaus en katastrofe.

Første opptreden i Norge: Juli 1951, i Donald Duck & Co nr. 7/1951. Tegneserien het "Skattejakt med Mikke og Langbein"

Klær: Hatt, bukser og ofte seletøy!

Annet: Klaus har fisking og jakt som hobby. Det hender han bruker Pluto som jakthund.

Klaus har vært forlovet med Klara Ku siden 1931, men dette har ikke hindret henne i å flørte uhemmet med Langbein. Flørtingen var særlig framtredende i begynnelsen av 70-tallet. På denne tiden forvant Klaus fra tegneseriene!

Mellom 1929 og 1990 var Klaus med i 29 filmer. I mange av disse spilte Klaus et instrument, og han var oftest aktiv i rytmeseksjonen. I filmen "The Jazz Fool" spiller han for eksempel xylofon på tennene sine.

Klaus skryter ofte og nesten alltid uten grunn. Blant annet skrøt han av sin skuespillerkarriere om den gangen det tok 20 minutter før publikum forlot salen. I følge Klara var det 20 minutter etter at forestillingen startet, ikke etter at den sluttet.

Klaus Knegg på andre språk:
Klaus Knegg
Svensk: Klasse
Dansk: Klaus Krikke
Finsk: Polle Koninkaulus
Engelsk: Horace Horsecollar
Tysk: Rudi Ross
Fransk: Horace
Italiensk: Orazio
Portugisisk: Horácio

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning