ski-vm

Jaktstart med skibytte

I helgen er det klart for 15 km og 30 km jaktstart med skibytting? Hvem skal de egentlig bytte ski med?

Publisert Oppdatert

VM-feberen herjer og alle ender gleder seg! Men det er ikke alle øvelsene som er like forståelig. 30 km med skibytting, hva er egentlig det? Er det slik at man må bytte ski med en annen utøver. I så fall, er det valgfritt hvem man bytter med? Det må være veldig kjedelig å bytte med en motstander med veldig lange ski? Eller kanskje enda verre med korte ski?

Eller er skibytting slik at man halvveis i løpet kommer til en butikk, og der skal man bytte ski. Man får selvsagt ikke byttet tilbud- og salgsvarer. De som kommer aller best ut av det er de som har byttelapp. Det viktigste er at man har byttelappen greit tilgjengelig i skidressen, slik at man får lappen raskt på bordet og kan hive seg ut i løypa igjen. Det er jo dette skiftet som avgjør hvem som stikker av med den gjeveste medaljen.

Hvis man kommer litt sent til byttingen, så kan man ende opp med feil ski, eller hva om de går tom? Eller er skibytting at man bytter om på sine egne ski, høyre mot venstre? 30 km skibytting kan selvsagt også være 30 km med stadig bytting av ski.

Er det noen der ute som vet hvordan denne skibyttingen egentlig foregår?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning