hvem er hvem i andeby

Tipp og Topp

De to museguttene har som mange andre Disneyfigurer en fortid innen filmen. I Orphan´s Benefit ser vi dem sammen med en bråta andre foreldreløse museunger.

Publisert Oppdatert

Skjønt foreldreløse, Tipp og Topp har antakelig en mamma, og hun har vi møtt i seriene! Mammaen og Tipp og Topp - dukket opp første gang i de amerikanske avisenes søndagsbilag 18. september 1932. Dama het da "Mrs. Fieldmouse" og var Mikkes nabo. Det har senere vært spekulert om denne Amelia Fieldmouse egentlig er Mikkes søster? Uansett, hun ba Mikke passe de to guttene mens hun var ute et ærend. Ærendet må ha vært tidkrevende, Mikke passer dem enda...

Til Norge kom Tipp og Topp første gang i Donald Duck & Co 1/49, men da ikke i en tegneserie. Donald-bladene hadde et illustrert eventyr på den tiden, og i eventyret "Hos dyrenes konge" møter vi de to første gang. Da gikk de forresten under tilnavnet "Mikkes brorsønner", forstå det den som kan.

Til å begynne med var Tipp og Topp unisone. De snakket samtidig og oppførte seg likt. Redaktørene følte nok at dette ble litt stereotypt og Topp ble faktisk permittert en lang periode. Han gikk visstnok på skole et eller annet sted. Samtidig fikk Tipp en liten lue, og han utviklet seg til å bli flink med tekniske og mekaniske saker og ting. Topp var ute av serien i ti år og i mellomtiden fikk Tipp nye venner. En av dem var Tore.

I de senere årene har de Tipp og Topp kommet sammen igjen og de har fått nye interesser. Det viser seg for eksempel at begge er svært habile fotballspillere. Sammen med blant andre Ferdinand spiller de nå på guttelaget Elvebreddkameratene, som er et av Andebys bedre lag i gutteserien. 

Gjensyn med Elvebreddkameratene får du i Donald Duck & Co nr 18 2011!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning