Hvem er hvem i Andeby

Hvem er Guffen?

Møt Andebys latsabb og Bestemor Ducks gårdsgutt, Guffen!

Publisert Oppdatert

Fødselsdag: 9. mai 1938 i den daglige avistegneserien "Donald Duck".
Da Guffen kom til Donald, hadde han med seg en lapp med følgende beskjed: "Kjære Donald, din fetter Guffen kommer og bor hos deg en stund. Hilsen Bestemor Duck. PS Se til at han spiser ordentlig." Det siste klarte Guffen godt nok selv, han spiste alt Donald hadde og stjal i tillegg tåteflasker fra babyer og bananer fra apene i dyrehagen. Ellers påstod Guffen i 1957 at han var født i Tvillingenes tegn. 


Slektninger
Far: Gunnar Gås
Mor: Casi Kvakk 

Kjæreste: Ingen kjente i dag. Men Guffen har vært veldig betatt av Dolly. Det var så langt tilbake som i 1941, og Guffen hadde da egen gård. 

BostedBestemor Ducks gård, utenfor Andeby. 

Yrke: Gårdsgutt. Han har fått sparken et par ganger og har derfor prøvd andre yrker, bl.a. detektiv, i Donald Duck & Co nr. 16/1966. 

Hobby: Å spise og sove. Guffen er flere ganger kåret til den lateste personen i Andeby og omegn. Han liker også å spille banjo, men ifølge Bestemor er spillet best egnet til å jage vekk jordrotter? 

Klær: Genser, skjorte, vest, sløyfe og hatt. 

Første opptreden i Norge: September 1951. 

Annet: Rett rundt "hjørnet" for planeten Pluto finner du en planet der befolkningen er klin lik Guffen. Innbyggerne er like rolige, avslappede og harmoniske som Guffen selv, men en gang han reiste dit sammen med Petter Smart, satte de i gang en kjedereaksjon av oppfinnelser og tiltakslyst, til Guffens store fortvilelse.

Avisen VG hadde en gang en avstemning om hvilken Disney-figur folk likte best. Her kom faktisk Guffen på en bra fjerdeplass. 

Guffen på andre språk
Svensk: Mårten Gås
Dansk: Guf
Finsk: Hansu Hanhi
Engelsk: Gus Goose
Tysk: Franz Gans
Fransk: Gus
Italiensk: Ciccio
Portugisisk: Gansolino
Hollandsk: Gijs Gans
Tsjekkisk: Gustu
Russisk: Gus
Færøysk: Ganus

I ukens blad kan du lese om Guffen i historien Stabukk.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning