Hvem er hvem i Andeby

Hetti, Letti og Netti

Niesene til Dolly

Publisert Oppdatert

Hetti, Letti og Netti dukket første gang opp i Donald Duck & Co i 1954, da de var på besøk hos tante Dolly. Donald var opptatt med å prøve kronisme, altså å ta alle avgjørelser i livet ved å slå mynt og krone. Den gangen var de tre navnløse niesene bare med i to serieruter, vi så dem på veg til kino for å se "Blodspor i snøen".

Og etter denne debuten skulle det ta hele syv år før de dukket opp igjen. I nr. 45/1961 hadde de tre fått navn. 

På 1960-tallet fikk vi mange historier med Dollys nieser, de er en slags pike-dubletter til Ole, Dole og Doffen.

 

 

Jentene er ofte pene og rene og har søte små sløyfer i håret. I dag har de blitt atskillig tøffere i stilen. Dessuten er Hetti, Letti og Netti speidere. Ikke i Hakkespettene selvsagt, jentespeiderne i Andeby er med i Meisene. Det vil si - troppen har hatt flere navn, og de tre pikene er med i eliteavdelingen Stjertmeisene. Meisenes største bragd var nok da de klarte å få et gratis klubbhus av onkel Skrue, men også i konkurranser med Hakkespettene klarer de seg med glans.

 

 

Vet vi hvem foreldrene til Hetti, Letti og Netti er? Tja, det er fristende å spekulere litt her. Noen mener at moren kanskje var Donna Duck, som var med i en film fra 1937. Kanskje Donna egentlig er Dollys eldre søster, og dermed Hetti, Letti og Nettis mor? Og faren har vi bare ett spor etter, nemlig en rute der en mann kaller de tre"tullene mine". Hetti, Letti og Netti besøkte forresten ukjente fru Storkesen en gang. Fru Storkesen hadde den gang jentenes kjoler liggende, men det er vel for freidig å påstå at en stork er (gulp) mor til tre andejenter? Nei, en slik hypotese blir for dristig, vi tør ikke en gang tenke tanken ...

 

 

De tre jentene går på skolen der de ofte hjelper frøken med å slå kritt av svampene.Ellers er Hetti, Letti og Netti ærsmedlemmer i Andeby Dameklubb. Og selv om de ser helt like ut for oss, klarer tante Dolly å se forskjell på dem.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning