Last ned

Don Rosa-poster 6 - Skrue McDuck og B-gjengen

Den forferdelige, forferdelige B-gjengen! De største, men dog mest ineffektive, skurkene i tegneserienes verden!

Publisert Oppdatert

De virker som de eneste skurkene som Carl Barks virkelig likte!

Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre. Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre.

Vi starter øverst til venstre og går med klokken:
I deres første to opptredener, brukte ikke B-gjengen fangedraktene som de senere har på seg. De virket mer som en gategjeng...en slags bøllenes brorskap...muligens ikke i familie med hverandre engang. Klubbens navn sto å lese på genserne, og de hadde enkle skyggeluer på hodet. (Om de hadde blitt skapt i våre dager, hadde nok B-gjengen brukt sine luer bak frem, for å videre demonstrere deres lave mentalitet, eller hva?) (Kanonvakten - Norge: DD 10/52)

I den aller første onkel Skrue-historien prøver B-gjengen, fullstendig uten suksess, å etterligne Skrues demonstrasjon av hvordan han stuper i sine penger. (Den lure onkel Skrue - Norge: Walt Disneys Serier 1/54)

For å balansere deres første opptreden i skyggeluer på venstre side, presenterer jeg dem likt kledd til høyre, i deres andre opptreden. Her hakker de løs pengene til Skrue fra en isblokk. (Frosne penger - Norge: DD 15/57)

B-gjengen avdekker sin egentlige identitet for våre helter, som trodde de var spøkelser av spanske conquistadorer, i en historie der Skrue leter etter Cibolas sju byer. (Cibolas syv byer - Norge: DD 38-41/61)

Her etterlignes enda et spøkelse, denne gangen med et utklipp av en sjørøver og lyset fra et fyrtårn. (Hvem plyndret onkel Skrues skip? - Norge: DD 4-6/60)

B-gjengen var astronauter med et fiffig romskip i deres forsøk på å slå Skrue i kappløpet til en småplanet av gull. (Gullmånen - Norge: DD 41-42/74, kuttet 9 sider!)

Skrue gravde ned pengene sine, men B-gjengen traff kilden med deres oljerigg. (Pengekilden - Norge: DD 21-23/62)

Skrue gjemte pengene sine i trær, men B-gjengen fant opp en diger tre-kutter-kvern. ("Sterke Nils" med øksen - Norge: DD 10-13/74, kuttet 2 sider)

I denne historien har B-gjengen stjålet en transportabel maskin med forsteiningsstråle fra en gal professor som elsker kål. (Onkel Skrue og den gale professor - Norge: WD Serier 10/55)

Om bare pengebingen var så liten som den er i denne historien, etter å ha blitt truffet av en krympestråle. Da hadde den vært så mye enklere å stjele, men så hadde ikke pengene inni vært verdt noe særlig heller! (Billiarder i hullet - Norge: DD 1-2/63)

To medlemmer av B-gjengen i forkledning, en som robotsjømann og den andre som skipskaptein, med planer om å kapre formuen til Skrue. I denne historien, som foregår på Hawaii, ligger pengene i bokser i skipets lasterom. (Den mystiske øya - Norge: Vi, Ole, Dole og Doffen/1980)

D.U.C.K.-jakten: Se i gitteret bakerst på tre-kutter-kvernen (til høyre for boretårnet).

Se flere Don Rosa plakater her!

Gå ikke glipp av historien om Skrues liv, Donald Duck & Co. Nr. 28, 29 og 30!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning