last ned

Don Rosa-poster 3 - Skrue McDuck og rare skapninger

Skrue har møtt noen intelligente men uvanlig skapninger, både av jordisk og ikke-jordisk opprinnelse, i historiene til Carl Barks.

Publisert Oppdatert

De aller merkeligste skapningene til Barks var selvsagt innbyggerne i Gufseplassen, med deres firkantede egg, men Skrue besøkte aldri dette stedet i historiene hans.

Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre. Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre.

Vi starter øverst til venstre og går med klokken:

På en asteroide ser vi to arter av romvesen som ble sett i Himmeløya. (Norge: DD 30-32/62)

Greske harpyer, som kidnappet Skrue til Colchis, leker seg i luften. (Det gylne skinn - Norge: Gullbok 1985-Fin gammel årgang)

Kongen av Venus, som byttet en hel planet av gull mot et skrin med støv og likevel kom best ut av det. (Gullmånen - Norge: DD 41-42/74, kuttet 9 sider!)

Små romvesener prøver å få Skrues oppmerksomhet, slik at de kan gjøre en stor kornhandel. (Onkel Skrue og de små grønne - Norge: DD 12-14/68)

Havfruedronningen sender en bølle (en havbølle?) etter Skrue, etter at han har tatt seg inn i hennes rike. (Onkel Skrue og havets dronning - Norge: Walt Disneys Månedshefte 3/68)

Rett bak pygméindianerne, er favorittene mine teratittene og fermittene! (Landet under jorden - Norge: DD 7-10/75, kuttet 2 sider)

For å balansere Havfruedronningen i høyre hjørne, gir jeg deg nok en undersjøisk monark i venstre hjørne. Dette er kongen av Atlantis, og også han er ute etter en invaderende McDuck. (Onkel Skrue i det sunkne Atlantis - Norge: WD Godbiter 56/1984)

Lederen for marsboerne som dykker etter skrapmetall, som jeg også tegnet i plakaten som hadde lykketiøringen som emne. (Å, du gamle tiøringen min! - Norge: DD 10-12/65)

Enda en rømling fra den forrige plakaten, et medlem av stammen uten ansikt titter frem fra under asteroiden. (Magica fra Trylls mange ansikter - Norge: DD 29-31/76)

D.U.C.K.-jakten: Kikk litt nærmere på rynkestrimmelen langs hjorteskinnsbuksene til indianerhøvdingen.

Se tidligere plakater her!

Gå ikke glipp av historien om Skrues liv, århundrets største og beste Donaldblad! 152 sider! I salg på fredag!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning