last ned

Don Rosa-poster 1- Tidlige versjoner av Skrue McDuck

På den første plakaten i denne serien, valgte jeg å undersøke nærmere den aller første delen av de seksti årene som Skrue har eksistert. 

Publisert Oppdatert

I denne perioden skapte og justerte Carl Barks fortsatt bakgrunnen, personligheten og (som vi ser) klærne og kinnskjeggene til sin mest kjente skikkelse.

Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre.

Vi starter øverst til venstre og går med klokken:

Den opprinnelige, gamle industrimagnaten med sin kappe og sine overdimensjonerte briller. Her øyner han bjørnungen som han faktisk aldri så i sin uropptreden, Jul på Bjørnefjell (Norge første gang i DD 26/57-1/58).

Her har han kvittet seg med gamasjene men anskaffet lorgnett, samt ytterfrakk og jaktlue, med pistol som tilbehør. Får jeg presentere Skrue kledd som ?country gentleman? i Det gamle slottets hemmelighet (Norge: Jeg, Onkel Skrue/1975).

Ulastelig antrukket i dress og filthatt, an fortsatt noe ondskapsfull Skrue McDuck gjør seg klar til å helle kløpulver på sin late nevø Donald i en 10-siders historie ved navn Ping-pong-ballene (Norge: DD 16/57).

Her ser vi flosshattens debut. Skrue som en pent kledd skipbrudden slapper av på en tropisk strand i Kappseilas til Sydhavet (Norge: Gullbok 1984-Jubileumsboken).

Med stengene tilbake på brillene, men nå i en frakk med pelskrave, møter Skrue Bombie the Zombie...selv om han faktisk aldri gjorde dette i sin gjesteopptreden i Voodoo Hoodoo (Norge: Gullbok 1988-Gullegg).

Tidenes mest velkledde Skrue McDuck, ikledd dress og slips og atter en gang med stilig frakk. Kinnskjeggene er mindre, der han står og ser på Donalds julenisseforkledning i Brevet til julenissen (Norge: Jeg, Donald Duck/1974).

Iført frakk, men fortsatt uten belte, og fremdeles med briller som har stenger, beundrer Skrue den sjeldne skapningen Lurifaks i sin private dyrehage. Fra Enhjørningen (Norge: Jeg, Donald Duck/1974).

Nå begynner vi å nærme oss! Lorgnetten er tilbake, og kraven er i mollskinn heller enn bustete pels. Men frakken er svart, og gamasjene har kun én knapp, i en fortvilet situasjon fra Det magiske timeglasset (Norge: Gullbok 1985-Fin gammel årgang).

I MIDTEN: Den "klassiske", moderne Skrue, slik han har fremstått siden juli 1951. (Jeg har også forandret meg en smule siden jeg kom til verden, kun en måned i forveien, eller faktisk samtidig som dette julidaterte bladet var på kioskhyllene. (Jeg har også forandret klesstil - måtte kvitte meg med de opprinnelige bleiene.)

D.U.C.K.-jakten: Gir du opp? Let blant foldene og riftene i Bombies svøpe.

Gå ikke glipp av historien om Skrues liv, århundrets største og beste Donaldblad! 152 sider! I salg på fredag!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning